Lokalna samouprava

Na stotine novih sadnica drveća širom grada!

Zaposleni u JP Komunalac, Radnoj jedinici Gradskog zelenila, uveliko rade na sadnji novih sadnica stabala, uglavnom jorgovana, koji se sade na lokacijama u Industrijskoj zoni, sa ciljem smanjenja zagađenja životne sredine, ali i na lokacijama oko novog poligona i na vašarištu, kazao je za PV direktor ovog preduzeća Boban Tolić.

-Reč je ukupno o 650 sadnica, a od toga, 120 će biti zasađeno oko novog poligona i vašarišta-navodi Tolić.

Ivana Stanković, iz RJ Gradsko zelenilo navodi da se ozelenjavanje najintenzivnije vrši duž magistralnom puta, kod industrijske zone.

-Projekat finansiraju UNDP i lokalna samouprava. Sadi se ukupno 400 sadnica jorgovana, 75 komada sadnica breze i 75 sadnica jasena. Cilj je dakle smanjenje zagađenja životne sredine. Osim ovog projekta, radi se na još jednom koga kompletno finansira lokalna samouprava, a reč je o 60 sadnica jasena i 20 sadnica klena, koji se sade oko novog poligona, kao i o sadnji sadnica jasena u Ulici Vojvode Momčila, od bolnice prema Gnjilanu-kaže Stankovićeva za PV.

Osim toga, po njenim rečima, izvršean je sadnja oko 300 sadnica lišćara i četinara, koju je finansirao JP Komunalac. 

-Očekuje se da stigne još 300 sadnica koje stižu ove nedelje. Kada je reč o ovim sadnicama koje su već posađene, u pitanju su lokacije u Ulici Kraljevića Marka, zatim dopuna drvoreda na Keju, od Gazele do Prvog maja, zatim na Tijabarskom i Starom pazarskom groblju, Otvoreni bazen, gde se dopunjuju drvoredi, Nikole Pašića, ka Tigru, Ćirila i Metodija gde je sađena nova površina, Bogojavljanska ulica, gde se ozelenjavaju i postojeće i nove površine, parking na Kaleu i mnogo drugih lokacija u gradu-navodi Stankovićeva.

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker