Foto vest

Na Staroj planini snima se dokumentarac o Košarama i igrani film “Čarape Kralja Petra”

Pripadnici Кopnene vojske ovih dana intenzivno su angažovani na pružanju pomoći u snimanju dokumentarnih filmova o Кošarama i Paštriku i Prvom svetskom ratu. Dokumentarni film o borbama na Кošarama i Paštriku 1998. i 1999. godine, snima se u zajedničkoj produkciji Ministarstva odbrane i Radio-televizije Srbije.

 

Na ovom projektu angažovani su pripadnici Četvrte brigade Кopnene vojske koji po završenom snimanju na Vlasini nastavljaju na Staroj Planini i poligonu Pasuljanske livade gde će biti angažovani pripadnici Specijalne brigade.


Produkcijska kuća „Zilion film“, je u subotu na Staroj planini otpočela snimanje filma „Čarape Кralja Petra“, projekat koji je od državnog značaja.

 

U snimanju ovog filma učestvuje 70 pripadnika Treće brigade Кopnene vojske, iz 31. pešadijskog bataljona iz Zaječara. Snimanje se na ovoj lokaciji izvodi od 17. do 28. marta.

 

tekst i foto – Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Милован Витезовић је 1994. године издао и написао роман. Витезовићев роман је и објављен на осам језика-италијанском, енглеском, грчком, руском, француском, румунском, шведском и есперату.
    Улогe ће тумачити: Лазар Ристовски као Краљ Петар I Карађорђевић, Милан Колак као Маринко Спасојевић, Даница Ристовски као Макрена Спасојевић, Алекасандар Вучковић као Регент/Краљ Александар I Карађорђевић, Марко Тодоровић као Принц Ђорђе П. Карађорђевић, Марко Баћовић као Никола Пашић, Танасије Узуновић као Војвода Радомир Путник, Бранко Јеринић као Војвода Степа Степановић, Светозар Цветковић као Војвода Живојин Мишић, Небојша Кундачина као Генерал/Војвода Петар Бојовић, Радоје Чупић као Генерал Павле Јуришић Штурм, Љубиша Савановић као Пуковник Драгутин Димитријевић Апис, Иван Вујовић као Момчило Гаврић, Радован Вујовић као Живота, Небојша Вранић као Доктор Светислав Симоновић, Миона Марковић као Принцеза Јелена Карађорђевић, Драган Марјановић као Пуковник Миливоје Стојановић Брка, Иван Исаиловић као Мајор/Војвода Војислав Танкосић и многи други.
    Прича о Краљу Петру I Карађорђевићу и Макрени Спасојевић која је тражила свог сина јединца Маринка у Албанији. Макрена је замолила краља да пронађе њеног сина Маринка да му преда вунене чарапе, које му је мајка исплела.
    Милован Витезовић је по овом роману, проширујући га, исписао сценарио за филм и серију од 10 или 15. епизода.
    Снимање филма и серије ,,Краљ Петар Први у славу Србије” jе почело на Старој планини ове године и требало би да се снима у Новом Саду, Русији, Грчкој, Крфу, Паризу и Солуну.
    РТС ће 2018. емитовати ,,Чарапе Краља Петра” са Лазаром Ристовским.
    Ја сам једва чекао снимање прве клапе филма и серије ,,Чарапе Краља Петра” по роману Милована Витезовића у режији Петра Ристовског. Са срећом!
    Честитам!
    Само напред Лазо!
    Пројекат филма и серије ,,Краљ Петар Први у славу Србије” је заснован на мотивима романа Милована Витезовића ,,Чарапе Краља Петра” у продукцији Лазара Ристовског и у режији Петра Ристовског биће премијерно приказан поводом 100 година завршетка Првог светског рата и Дана примирија.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker