Lokalna samouprava

Na Staroj planini kod Dojkinaca najbolji planinarski dom u Srbiji

Na Staroj planini, tačnije u selu Dojkinci završena je rekonstrukcija stare vojne karaule o kojoj su proteklih decenija brinuli planinari Planinarskog kluba “Vidlič” iz Pirota”. Zahvaljujući sredstvima iz Programa prekogranične saradnje Srbije i Bugarske Pirot i Stara planina dobila je najbolji planinarski dom u Srbiji, koji će služiti kao svojevrstan sportsko-turistički kompleks namenjen sportistima, rekreativcima, zaljubljenicima u prirodu, ali i idealno mesto za izvođenje rekreativne nastave za školarce.

a

Reč je o objektu za koji je projektom kod EU aplicirala opština Pirot preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Građevinski radovi su završeni i sada jedino preostaje da se do proleće, kada se projekat završava, objekat opremi nameštajem i bude spreman da primi prve sportiste i turiste.

2596326c7b6e9718f69d8abefcc1d8292042ef3e38285d86e53106530b05ab2d

Kako je Pirotskim vestima kazala šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Pirot Marija Đošić, reč je o jednom od osam projekata koje je opština Pirot realizovala putem Programa prekogranične saradnje.

-Prošle nedelje je otvorena i renovirana škola u Gnjilanu, a od osam podnetih projekata, odobreno je svih osam-kaže Đošićeva.

Kako kažu u Planinarskom klubu “Vidlič”, objekat u Dojkincima će, kada bude opremljen nameštajem, biti sigurno najbolje opremljeni planinarski dom u Srbiji.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Prelepo uradjen objekat,na zalost trebale su godine da se to uvidi.Jos samo da se gospoda na vlasti smiluje pa da napravi put do visoka kako doliikuje i da zabrani zna se kome da taj put vise unistava.I onako od asfalta nije bilo ni slova A. Zadnjih 30 godina po koja zakrpa,koja posle malo jace kise nestane kao da nije ni bila

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker