Kultura

Na sceni pirotskog Pozorišta “Čorba od kanarinaca” – Sreda, 12. oktobar

Ljubitelji pozorišne umetnosti u Pirotu imaće priliku da pogledaju gostujuću predstavu, koju će izvesti poznati glumci Mina Lazarević i Ljubomir Bandović, pod nazivom “Čorba od kanarinaca”. Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pri tom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne monodrame.

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju da bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se posle ne bi voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.
Sve to uopšte ne bi bilo toliko smešno i zabavno da to dvoje večitih protivnika nije neizlečivo vezano jedno za drugo. Na kraju krajeva, ČORBA OD KANARINCA jeste komad o ljubavi.

Predstava je zakazana za sredu, 12. oktobra, sa početkom u 19 časova i 30 minuta. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Pozorišta po ceni od 500 dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de