Gradska hronika

Na Sajam peglane dolazi najmanje 1.000 turista iz Bugarske

Sajtovi turističkih agencija u Bugarskoj prepuni su ponuda za predstojeći Sajam peglane kobasice u Pirotu, “gradu ćilima”, kako ga zovu u Bugarskoj na sajtovima koji u svojoj ponudi imaju posetu Pirotu, Sajmu peglane kobasice, ali i kulturnim i istorijskim spomenicima grada.bugarski sajtovi

Kako je Pirotskim vestima izjavio direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, veliki broj turističkih agencija u svoju turističku ponudu uvrstilo je Pirot, a posebno Sajam peglane kobasice pa je već sada prodato više od 1.000 karata turistima u Bugarskoj.

-Sve je spremno za predstojeći Sajam peglane kobasice, čiji će promoter biti poznati glumac Milan Lane Gutović. Biće pristuno ukupno 40 izlagača, od kojih su 32 već učestvovala, a imamo i osam novih izlagača. Svečano otvaranje je 25. januara oko 12 sati, a oko 15 sati očekuje nas proglašenje pobednika-kazao je Pirotskim vestima Zlatkov.

ponude

 

Na sajtovima u Bugarskoj koji su puni ponuda za Pirot, kako za Sajam peglane, tako i za jednodnevne i dvodnevne izlete i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti našeg kraja, ovi aranžmani u zavisnosti od sadržaja prodaju se od 17 do 85 leva, odnosno od 8,5 do 22,5 evra. U ponudi je i noćenje, degustacija peglane kobasice, a opciono i ručak u pirotskim kafanama koji su među turistima iz Bugarske na odličnom glasu zbog kvalitetne hrane.

peglana_kobasica
peglana kobasica

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

screenshotovi sa bugarskih sajtova

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker