Reportaža

Na ručnom razboju Piroćanke Ane Golubović nastaju unikatni modeli garderobe

Naša sugrađanka Ana Golubović, koja je završila Više dizajnerske škole u Beogradu uspešno se bavi izradom unikatnih komada garderobe na ručnom razboju. Njena inspiracija su etno motivi i šare pirotskog ćilima, koje uspešno spaja sa modernim trendovima. Ana od skora vrši izradu unikatnih podnih prostirki tako što reciklira staru garderobu, koja umesto na smetlištu, dobija novi život zahvaljujući Aninim kreacijama.

Kako kaže za Pirotske vesti, Ana je svoje prvo iskustvo u modnom dizajnu stekla u nekadašnjem Prvom Maju u Pirotu kao modni kreator, a za svoje kreacije dobila  je i prestižnu nagradu –  “Srebrna Košuta” za modni dizajn na Sajmu Mode u Beogradu.

-Danas se samostalno bavim dizajnom tekstila na ručnom razboju praveći svoje unikatne modele: uglavnom pončoe, kapute, šalove, modne detalje kao i kućni tekstil uključujući i recikliranje materijala. Recikliranje sam prihvatila kao neophodan momenat, kada sam uvidela da od starog možemo napraviti novo, samo treba imati ideju. Od materijala koje koristim u izradi ništa ne bacam, čuvam ostatke od tkanina i rese i od toga tkam torbe, pončoe, prekrivače, staze…sečem staru garderobu na trake i isto tako tkam podne prostirke. Drago mi je da je to deo globalne svetske priče i ima budućnost-kaže Golubovićeva za Pirotske vesti.

Njeni planovi su da proširi proizvodnju, obezbedi posao za još kreativnih žena.

-Planovi su da nastavim sa svojim kreativnim angažmanom i dizajniranjem, s tim da se proizvodnja proširi, da u tome učestvuje više žena, da to što kreiram bude zastupljenije negde na našem tržištu, da se napravi neka veća radionica-kaže Golubovićeva.

ana golubović

Ana je član Gradske organizacije penzionera i uz veliku saradnju i podršku predsednika Jovana Nikolića i članice Upravnog Odbora Gradske Organizacije penzionera u Pirotu dr Srebre Kostić radi na promovisanju GOP-a u funkciji PR-a.

fotografije – lična arhiva Ane Golubović

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker