Kultura

Na repertoaru festivalska predstava – Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice

U okviru svog redovnog repertora ansambl Narodnog pozorišta iz Pirota izvešće predstavu Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice. Ovaj komad, koji je režirao Patrik Lazić, prema tekstu koji je radio sa Milenom Depolo, zapravo je dokumentarna fikcija o samoubistvima u adolescenciji kroz formu diskusije. Predstava je na repertorau sutra, sreda 27. april, u redovnom terminu od 19 časova i 30 minuta.

Predstavom Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice pirotsko Pozorište nastupiće na 58. Festivalu “Joakim Vujić” u Kragujevcu koji će se održati od 7. do 14 maja.

Knjaževsko-srpski teatar ugostiće osam pozorišta, koja će se takmičiti za najbolju predstavu po odluci stručnog žirija, najbolju predstavu po odluci okruglog stola kritike, kao i za još devet nagrada u šest kategorija. Ovogodišnji selektor Festivala „Joakim Vujić“, glumac, Zoran Karajić u obrazloženju izbora predstava između ostalog navodi da su interesovanja pozorišta iz unutrašnjosti veoma raznovrsna i kad je u pitanju razdoblje u kome su autori stvarali, ali i geografske odrednice, što znači i teme kojima su se stvaraoci bavili. Ovakav repertoar obećava uzbudljivo putovanje po srpskim teatrima i mnogo iznenađenja.

Selektor Karajić u takmičarski program Festivala uvrstio je sledeće predstave:

– Knjaževsko-srpski teatar Kragujevac / Hrvatski kulturni centar Beograd, Miroslav Krleža, Ivo i Tena Štivičić NA RUBU PAMETI – JEDNE PIJANE NOVEMBARSKE NOĆI 1918. u režiji Marka Misirače.
– Narodno pozorišta Niš / Narodno pozorište Leskovac, Dušan Jovanović OSLOBOĐENJE SKOPLJA, režija: Gorčin Stojanović
– Narodno pozorište Leskovac, Tijana Grumić, STVARANJE ČOVEKA, režija: Mia Knežević
– Kraljevačko pozorište, Vida Davidović, CRNA OVCA u režiji Snežane Trišić
– Šabačko pozorište / Kraljevačko pozorište, Boban Skerlić i Milena Depolo, TRPELE, režija: Aleksandra Kovačević
– Narodno pozorište Pirot, Patrik Lazić i Milena Depolo, SVE NESREĆNE PORODICE LIČE NA SREĆNE PORODICE, režija: Patrik Lazić
– Kruševačko pozorište, po motivima Koste Trifkovića, IZBIRAČICA 42, u režiji Vladimira Popadića

– Poslednjeg dana 58. Festivala profesionalih pozorišta Srbije „Joakim Vujić” u čast nagrađenih biće izvedena predstava Narodnog pozorišta Užice, SVINJSKI OTAC, Aleksandra Popovića u režiji Hadži Nemanje Jovanovića.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker