Sport

Na Prvenstvu Jugoistočne Srbije u boksu pirotski bokseri osvojili 4 zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju

Na Prvenstvu Jugoistočne Srbije u boksu koje je održano u Pirotu nastupilo je šest boksera Omladinskog bokserskog kluba Pirot. Pirotski bokseri osvojili su 4 zlatne medalje i po jednu srebrnu i bronzanu.

Na Prvenstvu Jugoistočne Srbije u boksu boje OBK Pirot branili su: Aleksa Mijić u konkurenciji pionira do 55 kg, David Manić u razredu kadeta do 60 kg, Strahinja Jovanović u kategoriji omladinaca do 57 kg, Darko Veljković u razredu omladinaca do 67 kg, Mihajlo Đorđević u kategoriji omladinaca preko 92 kg i Pavle Đorđević u konkurenciji seniora do 71 kg.

Zlatne medalje su osvojili Aleksa Mijić, David Manić, Strahinja Jovanović i Mihajlo Đorđevuić. Srebrnu medalju je osvojio Pavle Đorđević a bronzanu Darko Veljković.

Darko Veljković je u polufinalu boksovao protiv boksera koji je proglašen i za najboljeg boksera turniru, Ivana Krivačevića iz Niša, koji je prvak države u boksu i vice šampion sveta u kik boksu. Pavle Đorđević je u finalu imao pošlogodišnjeg vice šampiona države u seniorskoj konkurenciji.

Na dodeli priznanja gde su najbolji bokseri dobili statue, komisija je odlučila da za najboljeg pionira proglasi Aleksu Mijića, u konkurenciji kadeta Davida Manića prošlogodišnjeg šampiona države, za najboljeg omladinca proglašen je Mihajlo Đorđević koji je atraktivnim nokautom u prvoj rundi pobedio svog protivnika. Za najboljen boksera turnira je proglašen Ivan Krivačević iz Niša a za najboljeg seniora proglašen je Đorđe Stojković iz BK Naissus iz  Niša koji je pobedio našeg Pavla Đorđevića.

Predrag stojanović, trener OBK Pirot kaže da je na prvom mestu po broju osvojenih zlatnigh medalja  BK Vitez iz Niša, dok je pirotski klub na drugom sa 4 zlatne medalje. “Turnir je organizovan veoma uspešno, sve je proteklo u najboljem redu zahvaljujući delegatu Sanji Stojanović  koja je turnir vodila uspešno,  po svim  propisima.  Stojanovićeva će biti i delegat preve lige Srbije u boksu na meču u Nišu 23. februara” – kaže trener OBK Pirot, Predrag stojanović.

Na turnitru u Pirotu je učestvovalo preko 60 takmičara iz jugoistočne Srbije. U ovom regionu nastupaju bokseri iz 31 kluba.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de