Na pomolu saradnja Mlekarske škole i Slovačke

Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova i predstavnici lokalne samouprave posetili su danas Mlekarsku školu sa domom učenika „Dr Obren Pejić“. Tom prilikom obišla je školske prostorije, učionice, laboratorije, radionice, a takođe se upoznala sa uslovima i načinom života u domu pri Mlekarskoj školi. Biranim rečima i sa neskrivenim oduševljenjem govorila je o Mlekarskoj školi. Zajedno sa ambasadorkom Repčekovom školu je obišla i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Repčekovoj su učenici Mlekarske škole demonstrirali izradu čuvenog pirotskog brenda „Pirotskog kačkavalja„. Kako kaže gospođa Dagmar, ovde je došla na ličnu inicijativu, jer je želela da vidi nadaleko čuvenu školu.


Dobrodošlicu u Mlekarsku školu i Pirot poželeo joj je direktor škole Nenad Đorđević izražavajući zadovoljstvo zvog lepih reči slovačke ambasadorke. Na kraju posete ambasadorka je pozvala predstavnike škole da posete Međunarodno prvenstvo u kuvanju i jedenju brindzovanih knedli koje će se održati 1.6.2019. u Kovačici. Takođe, rekla je da će se potruditi da obezbedi kontakt sa nekom od slovačkih škola sličnog tipa kako bi u budućnosti obezbedili međunarodnu saradnju kroz razmenu učenika i nastavnika srodnih škola.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar