Obrazovanje

Na polaganju male mature osmaci u Pirotu pokazali dobro znanje

Pirotski osmaci su na polaganju male mature pokazali znanje u okviru republičkog proseka, dok su učenici OŠ “8. septembar” i “Vuk Karadžić”  ostvarili bolje rezultate od republičkog proseka. U četiri pirotske osnovne škole malu maturu protekle nedelje  polagalo je 459 učenika. Usvojeno je pet prigovora na rezultate testova dok je većina podnetih prighovora bila neosnovana. os osmi septembar u pirotu

Prigovore na rezulčtate testova učenici su putem sajta Ministarstva prosvete ili lično podnosili u subotu. U OŠ “ Vuk Karadžić” podnet je jedan prigovor koji je usvojen kao i u školi “8. Septembar”. U školi “Dušan Radović” podnet je 31 prigovor u elektronskom obliku od kojih su usvojena samo tri. U školi “Sveti Sava” nije bilo prigovora na rezultate testova.

Pirotski osmaci su na testovima pokazali znanje u rangu republičkog proseka. Učenici OŠ “8. septembar” su na nivou grada bili najuspešniji i na sva tri testa, iz srpskog, matematike i kombinovanom,  ostvarili prosek iznad republičkog. Takođe i u školi “Vuk Karadžić” prosek bodova iz matematike i kombinovanog testa bio je iznad republičkog proseka.

Danas i sutra popunjavaju se liste želja za upis u srednju školu. U pirotskim srednjim školama mesta ima za 580 učenika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker