Gradska hronika

Na Kaleu najpre parking, a zatim izgradnja “Kuće Bankovića”

Na osnovu ugovora koji je Uprava grada Pirota potpisala sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Niša ovih dana završena su prethodna arheološka istraživanja na prostoru pored Tvrđave “Kale”, gde je u planu izgradnja parking prostora sa pratećim sadržajima, čime je ispoštovana zakonska procedura koja prethodi realizaciji planiranih građevinskih radova. Grad je uradio projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju parkinga za automobile i autobuse, a u drugom delu, prema Bistrici, u planu je izgradnja “Kuće Bankovića”, za koju postoji idejno rešenje, i instaliranje mokrih čvorova.

Ove godine radovi nisu počeli, jer je bilo neophodno da se ispuni zakonska obaveza i realizuju prethodna arheološka istraživanja, što je učinjeno, kaže, Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika Pirota.

“Očekujemo da u narednoj budžetskoj godini realizujemo taj projekat. Vrednost radova na uređenju parkinga je oko 12 miliona dinara, a to podrazumava parterno uređenje, izgradnju saobraćajne signalizacije i osvetljenja. Konkretni radovi bi trebalo da počnu na proleće. Projektno tehnička dokumentacija se neće menjati, jer arheološkim istraživanjima nije nađeno ništa od posebne vrednosti. U jednom od prvih rebalansa budžeta naredne godine novac će se opredeliti i radovi će početi”- rekao je Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker