Dimitrovgrad

Na Gradini marihuana među ćevapima i kolekcija pića u gepeku

Carinici su 31. i 29. marta 2019. godine, na izlazu graničnog prelaza Gradina, zaplenili marihuanu u posudi za hranu sa ćevapima, ali i 24 flaše žestokih pića pronađenih u prostoru za rezervni točak. Marihuana i hašiš su otkriveni kada je 31. marta na red za kontrolu stigao „reno folksvagen“ turskih registarskih oznaka kojim su iz Nemačke ka Turskoj putovala dvojica 34-godišnjih državljana Turske.

Iako su oba putnika rekla da nemaju ništa da prijave, carinski službenici su ipak posumnjali u njihove reči.


I imali su pravo, jer se u suvozačevoj plastičnoj posudi za hranu, među ćevapima našla i kesica puna marihuane.

Detaljnom kontrolom je utvrđeno da se i u putnoj torbi vozača, kao i u omotu njegove kese duvana nalazi preko 20 grama marihuane i hašiša.

Dva dana pre toga, 29. marta, carinici su otkrili i 27 flaša konjaka, viskija i votke kod trojice 40-godišnjaka, nemačkih državljana turskog porekla, koji su se iz Nemačke uputili ka Turskoj.

Putnici su po flašu pića stavili su u svoje putne torbe znajući da je to dozvoljena količina za prenos preko granice, ali su carinici želeli da pogledaju i šta se nalazi u gepeku.

Kada su podigli pregradu kojom je od unutrašnjosti prtljažnika odvojen prostor za rezervni točak naišli su na pravi ”podrum pića”.

U skrivenom prostoru otkrili su 7 flaša votke „Gorbatschow“ i „Finlandia“, 3 boce viskija „Johnie Walker“ i čak 14 flaša nemačkog konjaka „Asbach Uralt“.

Pošto je svaki od putnika u torbi nosio po jednu flašu alkoholnog pića, što je dozvoljeno preneti preko granice bez prijave carinicima, one su im vraćene, dok su 24 flaše otkrivene u pregrađenom gepeku zaplenjene i predate u nadležnost carinarnice Dimitorvgrad do okončanja prekršajnog postupka.

tekst i foto / Uprava Carina

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker