Lokalna samouprava

Na desetine hiljada sadnica cveća oplemeniće Pirot ovog leta

Zaposleni u Gradskom zelenilu imaju problema sa krađom sadnica cveća koje najčešće "nestaju" u centru grada, ali se sve sadnice odmah obnavljaju

Zaposleni u Radnoj jedinici Gradskog zelenila, koja posluje u okviru sistema JP Komunalac, počeli su sa letnjom sadnjom cveća, najpre u centru grada, a zatim i širom grada. Kako je Pirotskim vestima kazala Ivana Stanković, rukovodilac Gradskog zelenila, zaposleni u ovoj radnoj jedinici svake godine zasade na desetine hiljada sadnica cveća, tako je i ove godine. Nakon prolećne sadnje, počelo se i sa letnjim ulepšavanjem Grada, koga mnogi već sada sa punim pravom, naročito namernici i gosti sa strane, nazivaju gradom cveća i jednim od najčistijih gradova u Srbiji.

-U toku je druga etapa sadnje, letnji rasad, završili smo sa prolećnim. Trenutno uređujemo centar, sadili smo lepog jofu, kadifu, petunije, žardinjere smo oplemenili sa ukrasnim krompirom, imamo karanfile i muškatle na Crvenom trgu, premaštamo se na Kej, parkove, Guševicu, Kale, 22. diviziju. Što se tiče cele godine, negde između 20.000 i 30.000 sadnica cveća proizvedemo i zasadimo, to radimo tri do četiri puta u toku sezone. Stalno dopunjujemo jer imamo problem što nam se stalno uzimaju sadnice. Prošlog vikenda su nam polomljene i sadnice lipe na Keju, od početka godine do sada izlomljeno nam je desetak – petnaest sadnica, ali mi ćemo na jesen to da nadoknadimo-kaže Stankovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker