Lokalna samouprava

Na desetine hiljada posetilaca pratilo programe Doma kulture tokom ove godine

Veliki broj programa Doma kulture tokom ove godine, počev od Sajma knjiga i grafike, pa Pirotskog kulturnog leta, brojnih koncerata klasične muzike, Međunarodnog festivala folklora i mnoge druge sadržaje pratilo je tokom cele godine na desetine hiljada građana Pirota ali i posetilaca koji su boravili u našem gradu. Samo bioskop Doma kulture, po rečima direktora Miška Ćirića, imao je preko 20.000 posetilaca čime su oboreni svi rekordi posećenosti bioskopa, a izuzetno posećeni su tradicionalno i Međunarodni festival folkora i Sajam knjiga. 

-Dom kulture svake godine kreće sa aktivnostima već počev od dočeka Nove godine. Imali smo koncert Galije na prošlom dočeku, zatim smo imali Sajam knjiga i grafike, Vladimir Pišalo je otvorio Sajam. Imali smo puno koncerata tokom godine a najznačajniji su koncerti koje smo o pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizovali kada je u Pirotu gostovalo više istaknutih umetnika iz Italije. Imali smo koncert Bojane i Nikole Pekovića, rusku grupu “Perezvon”, imali smo koncerte popularnih grupa SARS i Van Gogh. Imali smo koncert Nacionalnog ansambla Venac sa Kosmeta, dečje pozorišne predstave, stend ap komediju Nikole Đuričkog, Međunarodni festival folklora, Sajam lova i ribolova, koncerte svih naših sekcija, učestvovali smo i na međunarodnom festivalu u Portugaliji-kaže direktor Ćirić.

Bioskop imao preko 20.000 posetilaca

-Bioskop je zaista ove godine radio odlično, imali smo preko 58 filmova u 333 projekcija, preko 20.000 ljudi je posetilo bioskop što je podatak za nevericu jer smo pre samo nekoliko godina imali velikih problema, ali sa novom opremom interesovanje je ogromno-kaže Ćirić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker