Lokalna samouprava

Na desetine gradilišta ove sezone u Pirotu. Pogledajte gde će se sve graditi

Građevinska sezona, iako je april mesec, uveliko je u toku, zavšeno je kompletno uređenje Prvomajske ulice, početo je uređenje Ulice 7. juli, radi se i ulica Ruzmarina gde se pravi i veliki potporni zid i sanira potencijalno opasno klizište, a ove građevinske sezone, kako je kazao Pirotskim vestima gradonačelnik mr Vladan Vasić, biće završena i poslednja faza uređenja puta na Staroj planini od Belskog mosta do sela Gostuša. 

U Ulici 7. juli imamo probleme jer će morati da se menja tlo zbog sabijenosti ali će sve to, iako ima neplaniranih intervencija, biti završeno na vreme. Trenutno se radi i prva faza uređenja ulice Ruzmarina u naselju Radin Do. Tu se menja i vodovodna mreža. Završeno je i uređenje Start-up centra i stupili smo u kontakt sa nadležnim ministarstvom i nadam se da ćemo uskoro i otvoriti taj centar. Posebno raduje činjenica da već ima zainteresovanih stanara u Start-up centru što znači da očekujemo zapošljavanja i u IT sektoru. Samo neki od radova koji će se ove građevinske sezone realizovati su uređenje puta Belski most-Belski krst – druga faza, dakle kompletan put od grada do Gostuše biće potpuno završen. Zatim uređenje ulice Vidovdanske i Sremske, uređenje trotoara u ulici Milivoja Manića, Lava Tolstoja, uređenje ulice Mihajla Pupina, -kaže Vasić.

Novi način projektovanja i izvođenja radova na rekonstrukciji ulica

-Sa Javnim preduzećem za planiranje i izgradnju grada smo dogovorili da na novi način projektujemo ulice, naročito one koje su široke. Razdvajaćemo drumski, pešački i biciklistički saobraćaj i mislim da će u ulici Vuka Pantelića, to prvi put biti sprovedeno i mislim da će svi biti zadovoljni i projektanti i građani.

gostuša
Do Gostuše ove sezone biće potpuno uređen put

-Radiće se takođe i dva kraka u ulici Rogoz, ulice Starine Novaka i 27. marta, uređenje ulice Ruzmarina – druga faza. Tu je predviđeno pravljenje zida za zvučnu izolaciju. Uređenje puta od sela Poljska Ržana prema Trnjani, to je krak od crkve prema Trnjani, a radiće se i javna rasveta u Ulici 46. divizije. Renovira se i prostor Jedinstvenog upravnog mesta. Reč je o projektu koga realizujemo zajedno sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i zahvaljujući tom projektu na jednom mestu naši građani moći će da završe ogroman broj administrativnih poslova vezanih za rad katastra, gradske uprave, policijske uprave, poreske uprave. Uređivaće se ulica Berilovački put u naselju Đeram gde će se raditi i nova vodovodna mreža. Tamo smo već rekonstruisali Jastrebačku ulicu, očekuje nas uređenje i glavne ulice u selu Krupac. Dakle, vodimo računa o ravnomernom uređenju svih delova grada i mislim da će ovo biti intenzivna građevinska sezona-kazao je gradonačelnik Vasić Pirotskim vestima.

Po njegovim rečima, ovo su samo neki od velikog broja projekata koji će se realizovati ove sezone, a za mnoge investicije tek se očekuje raspisivanje javnih nabavki i sprovođenje administrativnih procedura, s obzirom da su pomenute investicije bile opredeljene osnovnim budžetom, a o investicijama iz rebalansa tek će biti reči.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker