Gradska hronika

Na deonici Koridora 10 kod Crvene Reke pojavilo se šest klizišta

Na jednoj od najzahtevnijih deonica budućeg Koridora 10, kod sela Crvena Reka pojavilo se čak šest klizišta, izjavio je danas menadžer projekta na ovoj deonici Zoran Koković, iz grčke firme “Aktor” koja gradi ovu izuzetno zahtevnu deonicu.

-Na ovoj izuzetno zahtevnoj deonici imamo čak 15 mostova od kojih su dva dužine po 400 metara i premošćavaju magistralni put, prugu i reku, što ovaj poduhvat čini naročito složenim. Ipak, na tom delu nemamo većih problema i trasa je potpuno spremna da primi kolovoznu konstrukciju a ja očekujem da je privedemo kraju početkom naredne godine. Drugi deo Lota 2 je veoma zahtevan zbog konfigucaije terena, ali i čak šest klizišta koja su se pojavila i koja treba da se saniraju što će biti veoma zahtevno-kazao je Koković.

_DSC2592Ovu deonicu danas je obišao i direktor Inspektorata za rad Dragoljub Peurača koji je izjavio da, iako je reč o zahtevnoj deonici, ovde registrovano svega tri i to lakših povreda na radu.

_DSC2608

-Ovde je inspekcija rada obavila više od 20 nadzora iz oblasti bezbednosti  i zdravlja na radu, kao i iz oblasti radnih odnosa. Nije bilo teških, smrtnih niti teških kolektivnih povreda. Inače, broj povreda na radu u Srbiji u periodu od januara do septembra ove godine smanjen je za 25 posto. Broj smrtnih povreda na radu manji je za skoro 36 posto, a broj kolektivnih povreda za 40 procenata-kazao je Peurača._DSC2615

tekst i foografije Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

3 Comments

  1. Tako je, ima 666 klizišta. Prvo ste dali smešnu ponudu da dobijete posao, a sa ćete da izmislite babarogu da kroz nepredviđene radove nabudžite račune. Bravo, tako se to radi.

  2. Na ,buducem,autoputu ima jedno ,326, sto mostova sto nadvoznjaka ..ima se moze se .Cardak ni na nebu ni na zemlji ima da otplacuju i nasi cukun unuci.

  3. Gde god je bilo neko skriveno blago ili rimski lokalitet tu je proso auto put niko nista ne prica o tome gde je to sve ??? lepo su sve unaprred iskenirali i tacno znaju gde treba da se kopa !!! a od stanicenje do crnokliste se tacno vidi n da je otorena jedna velika i nekoliko male magaze !

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker