Gradska hronika

Na budućem parkingu u centru grada 74 mesta za automobile

Ovih dana stvoreni su uslovi da otpočnu radovi da uređenju parking prostora u Ulici Branka Radičevića iza zgrade Pirotskog upravnog okruga. Izvođač radova, firma “Drumovi A i D”, uveden je u posao i prema dinamičkom planu za 60 kalendarskih dana radovi bi trebalo da budu završeni. Kako nam je rekao direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, u toku su geodetska obeležavanja, snimanje terena i uklanjanje ograde pored OŠ “Vuk Karadžić”.

“Vrlo brzo treba da se počne za zemljanim radovima. Uređivaće se prostor površine preko 2.000 kvadrata. Biće formirana 74 parking mesta, nova kišna kanalizacija i javna rasveta. Koliko uslovi dozvoljavaju biće i zelenila jer je glavni akcenat na parking mestima. Očekujemo da radovi budu završeni u predviđenom roku od 60 radnih dana i da dobijemo moderan parking prostor u centru grada” – rekao je Svilarov.

Vrednost investicije, koja se realizuje iz budžeta grada, je 14,6 miliona dinara. Projektom je predviđeno uklanjanje postojeće ograde pored OŠ “Vuk Karadžić” i postavljanje nove žičane ograde.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker