Obrazovanje

Muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” proslavila 21. rođendan

Koncertom u sali Doma kulture Muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” obeležila je 21 godinu postojanja i rada.  Nastupili su učenici i nastavnici ove škole sa poznatim kompozicijama Mocarta, Bramsa, Šumana, Betovana, Čajkovskog  koje su izvodili na gitari, viloni, harmonici i klaviru.  Muzičku školu pohađa oko 200 učenika koji su ove godine na prestižnim republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili preko 30 nagrada.

Proslava Dana škole počela je koncertom  orkestra violina. Učenici su uz podršku svojih nastavnika Dragana Jovanovića i Vladimira Pešića odsvirali Divernoa Etidu, Bramsovu Uspavanku i Rođendansku pesmu, uz klavirsku pratnju nastavnika Jovana Aškovića.

Direktorka Muzičke škole, Marina Mijalković, zahvalila je  svima koji prepoznaju značaj muzičkog obrazovanja, duhovnog razvoja i jačanja moralnih vrednosti kod mladih naraštaja. “U našoj školi stiče se muzičko obrazovanje, neguje se muzički talenat, razvija osećaj za lepo ali se pored veština pevanja i sviranja podstiču jednako važne socijalne i  emocionalne veštine. Našim aktivnostima razvijamo kod učenika empatiju, prijateljstvo, timski rad i učimo ih da jedni druge osluškuju i podržavaju. Promovišemo prijateljstvo, muzikom se borimo protivnasilja i poručujemo da je muzika put do sreće” – rekla je direktorka Muzičke škole.

Svoje ciljeve Muzička škola ostvaruje  uz podršku lokalne samouprave Grada Pirota a za razvoj isturenih odeljenja zaslužne su opštine  Babušnica i Dimitrovgrad.

Direktorka  kaže da škola neguje dobru saradnju sa školama i ustanovama kulture u gradu i okrugu. Posebnu zahvalnost istakla je zbog saradnje sa vodećom kompanijom Tigar Tajers koja je prepoznatljiva po pomoći i podršci koju pruža ustanovama obrazovanja u Pirotu čime pokazuje da brine i želi da doprinese unapređenju kvaliteta obrazovanja i negvanju mladih talenata. Tigar Tajers je ove godine donirao školi harmoniku dugmetaru kakvu škola prvi put poseduje, čime je ova kompanija još jednom potvrdila da podržava umetnost i obrazovanje.

Zahvalnicu je u ime kompanije Tigar Tajers primio Dragan Rančić koji je istakao da veruje da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

U školskoj godini koja je na izmaku učenici Muzičke škole ostvarili su zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.  Osvojili su  30 nagrada od čega je 17 prvih. Dobitnici nagrada, učenici i nastavnici predstavili su se publici u sali Doma kulture .

Muzička škola “Dr Dragutin Gostuški” raste i razvija se uz stalno nastojanje da se obezbede kvalitetni uslovi za rad i da prijatnim radom i atmosferom motiviše učenike da napreduju. “U ovu školsku godinu ušli smo sa skoro 200 učenika i nadom i verom da ćemo radeći kvalitetno i predano postizati uspehe i muzikom predstavljati školu i naš grad širom Srbije i van njenih granica. U skladu sa rođendanskim običajima zamislili smo želju a verujemo da ćete  biti uz nas da nas podržite u njenom ostvarenju” – poručila je direktorka škole,  Marina Mijalković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker