Kultura

Muzej Ponišavlja: Kulturno nasleđe za sve

Manifestacija Dani evropske baštine organizuje se u preko 50 evropskih zemalja sa ciljem da se na najrazličitije načine promoviše kulturno nasleđe. Ovogodišnja manifestacija Dani evropske baštine održaće se, kao i obično, tokom septembra i oktobra, sa novom temom koja glasi- Kulturno nasleđe za sve.Organizator i domaćin ove manifestacije u Pirotu je Muzej Ponišavlja.

Ovogodišnji program Dana evropske baštine odvijaće se u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, od 23. septembra do 5. oktobra 2021, kaže kustos Muzeja Ponišavlja Tatijana Karanović.

Za decu školskog uzrasta biće održane radionice pod nazivom: Naslikaj omiljeni muzejski predmet.
U radionicama će učestvovati grupe učenika iz škole Mladost i iz isturenog odeljenja škole Vuk Karadžić u Malom Suvodolu.
Za stariju populaciju predviđen je razgovor sa etnologom Aleksandrom Repedžićem na temu: Mitologija Srednjeg i Gornjeg Visoka.
Besplatni obilasci stalne muzejske postavke u Kući porodice Hristić, uz stručno vođenje kustosa Muzeja biće mogući 27, 28. septembra i 2. oktobra 2021. godine, u radno vreme Muzeja.
Uzimajući u obzir pomenutu aktuelnu epidemiološku situaciju, grupe će biti sa malim brojem učesnika i uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker