Lokalna samouprava

Muzej Ponišavlja dobija nove prostorije

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić danas je sa pomoćnicom gradonačelnika Milicom Golubović obišao radove na proširenju poslovnih prostorija u dvorištu Muzeja Ponišavlja i renoviranju muzejske galerije. Vasić je nakon obilaska kazao da su do sada zaposleni u Muzeju radili u ne baš adekvatnim uslovima kada je reč o prostornim zahtevima. 

-U saradnji sa Ministarstvom obnovili smo krov, planiramo da uredimo i poboljšamo unutrašnjost ali je pre toga neophodno obezbediti ljudima koji rade u galeriji, prodavnici, administraciji dobar poslovni prostor. U poslednje vreme unapredili smo uslove za rad mnogim ustanovama i mislim da je na red došao Muzej. Ovde će biti izgrađeno negde oko 300 kvadratnih metara poslovnih prostorija u dve faze. U ovoj fazi će oko 7.5 miliona dinara biti uloženo, naredne godine još toliko, Muzej će dobiti neuporedivo bolje uslove rad, kao i novu galeriju a ono ostaje kao problem jeste da možda otvorimo prilaz iz Ulice Nikole Pašića ali to ne zavisi u potpunosti od nas. Razgovarali smo sa vlasnicima kuće, a mislim da je vreme da obnovimo te razgovore-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Muzeja Saša Jovanović kazao je novinarima da su nove prostorije Muzeju preko potrebne.

-Što se tiče kancelarija, nadamo se da će da bude onako kako je zamišljeno, da svako ima optimalne uslove za rad, a ono što se najavljuje kao problem jesu kadrovski problemi. Mi nemamo etnologa a nema ga ni u ovom delu Srbije i to je problem sa kojim se susrećemo. Nadam se da ćemo uspeti da rešimo i te kadrovske probleme-kazao je direktor Jovanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker