Politika

Mudra, hrabra, nežna, važna – ŽENA!

Širom sveta danas se obeležava 8. mart – Međunarodni dan žena, kao deo borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost polova.  Aktivizam i zagovaranje generacija žena doneli su rezultate, tako da sve više žena zauzima visoke pozicije u privatnom sektoru, akademskoj sferi, politici i međunarodnim organizacijama.


Unija mladih želi da podstakne ambicije žena, ukazujući im poverenje i ohrabrujući ih da se bave javnim poslovima. S toga su, na njihovu inicijativu, postavljeni štandovi sa cvećem u gradu, kod Doma kulture i prolaza kod veznog trakta, kao znak pažnje ka Piroćankama. Žene su važne, ne samo kao majke i supruge, već kao društveno odgovorne osobe, čiji položaj u javnom i političkom životu treba jačati.


SNS u Pirotu ističe da je 8. mart prilika da se prisetimo dugogodišnjih napora na ostvarivanju društvenih, ekonomskih i političkih prava žena u svetu, sa posebnim osvrtom na dostignute standarde u ravnopravnosti polova u Srbiji.
Učešće žena u politici je osnov demokratije, pa je zajednički cilj našeg društva unapređenje položaja žena u svim oblastima života i rada.

Saopštenje SNS  Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker