Gradska hronika

MTS poklanja 20 informatičkih kabineta školama, glasajte da jedan stigne i u Pirot

Mobilna telefonija Srbije pokrenula je veliku akciju povodom 20 godina postojanja, 20 škola iz svih regiona Srbije dobiće opremljene informatičke kabinete. U našem regionu, šansu da dobije opremljen informatički kabinet ima OŠ “8. septembar”. Glasanje se vrši na fejsbuk stranici posvećenoj ovoj akciji, na sledećem linku, Stvaramo znanje.

znanje

Procedura za glasanje je sledeća, morate glasati za svaki od regiona, od severa ka jugu zemlje, a da bi glasali za pirotsku školu morate glasati i za neku od škola u ostalim regionima Srbije

Pirotske vesti pozivaju sve Piroćance da daju svoj glas kako bi naša škola dobila opremljen informatički kabinet. Važno je da se može glasati ponovo po isteku perioda od 24 časa, a da bi glas bio važeći mora se lajkovati strana sa navedenog linka ka fejsbuk strani akcije.

Trenutno se OŠ “8. septembar” na rang listi nalazi na trećoj poziciji.

 

Beograd, 29. maj 2017. godine – Povodom 20 godina postojanja, kompanija Telekom Srbija pokrenula je projekat „Stvaramo znanje“, čiji je cilj opremanje 20 informatičkih kabineta u 20 osnovnih škola širom Srbije. Pokrovitelj projekta, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predložilo je 40 škola kojima nedostaje informatička oprema, a odluku o konačnom izboru škola u kojima će se realizovati projekat doneće građani putem konkursa na zvaničnoj Facebook stranici mts-a.

Predložene škole podeljene su u četiri geografske oblasti, pa će iz svake biti nagrađeno po pet škola. Glasanje za izbor 20 škola počelo je 29. maja, a trajaće do 7.juna u podne, kada će biti poznato koje škole su osvojile najveći broj glasova po oblastima. Kompanija Telekom Srbija poziva sve korisnike Facebook društvene mreže da posete zvaničnu mts stranicu i svojim glasovima utiču na odabir škola kojima će biti opremljeni informatički kabineti.

Pravo na učešće imaju svi korisnici društvene mreže Facebook, sa boravištem u Republici Srbiji, koji su lajkovali Facebook stranicu mts-a. Korisnik dnevno može da glasa za po jednu školu iz svake geografske oblasti, odnosno da dodeli ukupno četiri svoja glasa. Nakon isteka perioda od 24 sata, korisnik ima pravo da ponovo pristupi aplikaciji i glasa.

Simbolično obeležavajući jubilej opremanjem informatičkih kabineta za 20 škola, Telekom Srbija nastavlja tradiciju promovisanja obrazovanja i uvođenja savremenih tehnologija u školski sistem. Projekat „Stvaramo znanje“ omogućiće nastavnicima osnovnih škola širom Srbije da na što bolji i inovativniji način prenesu znanje, a učenicima da lakše uče i ostvaruju izvanredne rezultate.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker