Lokalna samouprava

Mostovi na Keju uskoro u novom ruhu. Ljubavni most se farba u narandžastu, boju koja simbolizuje mladost i ljubav, Golemi most u šare pirotskog ćilima…

Bojan Ranđelović, gradski većnik, u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da se u godini kada se obeležava 100 godina Keja pored Nišave, Gradska uprava uz pomoć kompanije Tigar Tajers, koja je nebrojeno puta pokazala da je reč o kompaniji čija je društvena odgovornost jedan od osnovnih postulata poslovanja, uveliko radi na ulepšavanju mostova na Keju. Ljubavni most će umesto bele boje koja je na mnogo mesta korodirala, biti u potpunosti zaštićen i ofarban u narandžastu boju, boju koja simbolizuje mladost, ljubav i lepotu, dok će Golemi most biti ofarban u šare pirotskog ćilima. Ukupno 30 panela na mostu najpre će biti ofarbani u crvenu boju, koja će biti podloga za najznačanije šare pirotskog ćilima pa će i ovaj most biti prava atrakcija i još jedan “selfi spot”, odnosno mesto gde će se posetioci i turisti, ali i Piroćanci, vrlo rado fotografisati za uspomenu.

Po Ranđelovićevim rečima, u toku je izrada predmera i predračuna radova na ulepšavanju mosta Gazela, a urediće se i prilaz Dečjem dispanzeru iz pravca Keja i ka Keju. Kada je o Ljubavnom mostu reč, noseći stubovi biće ulepšani umetničkim radovima koji simbolizuju mladost i ljubav. Veliki broj katanaca, kojima su mladi parovi u Pirotu simbolično “zaključali” svoju ljubav, a koji su uglavnom potpuno korodirali, ofarbani su takođe kako bi se zaštitili.

-Takođe ćemo raditi sanaciju i adaptaciju prilaza sa Keja ka Dečjem dispanzeru, prilaz se ruinirao pa ćemo tu napraviti pristupnu rampu za invalide ali i za roditelje koji silaze ka Dečjem dispanzeru i rukohvate za starije naše sugrađane. Radimo predmer i predračun radova na mostu Gazela pa će sva ta tri simbola Pirota dobiti novo ruho. Želim da se zahvalim kompaniji Tigar Tajers koja je donirala sredstva i pomogla da se ovaj značajan posao omogući-kazao je Ranđelović.

Zašto baš narandžasta boja?

Ranđelović je za Pirotske vesti kazao da je odluka o izboru boje doneta nakon konsultacija sa arhitekticama, dizajnerkama i pripadnicama lepšeg pola generalno, a da je odlučeno da Ljubavni most bude narandžast donet iz razloga što narandžasta boja simbolizuje mladost i ljubav.

-Najpre, boje su komplementarne, dopunjuju se, zatim reč je o toploj boji i na kraju i možda najvažnije, narandžasta boja simbolizuje mladost, ljubav, sreću i zdravlje-kazao je Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker