Lokalna samouprava

Montiran paviljon u Kovid ambulanti

Grad Pirot donirao je Domu zdravlja, tačnije kovid ambulanti u Tijabari montažno-demontažni paviljon koji je prilagođen aktuelnoj situaciji, a omogućiće našim sugrađanima da čekaju na pregled u kovid ambulanti zaštićeni od eventualne kiše, snega, vetra.

Kako je Pirotskim vestima kazao zamenik gradonačelnika Miloš Colić, površina takozvanog baštenskog paviljona je šest puta tri metra a već u ponedeljak biće nabavljena i halogena grejalica kako bi objekat bio adekvatno utopljen.

-Pošto je bilo važno dopremiti ga brzo (pošta je dala sebi rok do 5 dana) zamolili smo naše prijatelje is Policijske uprave Pirot za koje smo saznali da su poslom u Beogradu da idu do Borče, odakle smo dobavili ovaj paviljon i da nam ga prevezu. Ovim putem se zahvaljujem njima na dobroj volji I asistenciji. Bilo nam je važno da imamo montažno demontažni objekat koji je veći od klasičnog kontejnera i koji se može lako provetravati. Takodje, u ponedeljak ćemo izvršiti nabavku halogene grejalice koja je pogodna za upotrebu napolju i koju cemo postaviti u centar šatora. Napominjem da je pre svega svrha ovoga bila da preteknemo kišu i sneg I da ljude zaštitimo od padavina. Nadam se da cemo od ponedeljka olakšati ljudima i time što ćemo malo i zagrejati taj prostor-kaže Colić i dodaje da ovo nije jedina pomoć koju Grad pruža zdravstvenim ustanovama.

covid ambulanta pirot

-Postupićemo i po dodatnom zahtevu za finansiranje Doma zdravlja, Gradske bolnice i Zavoda za javno zdravlje. Grad čini sve sto moze da pomogne zdravstvu koje podnosi najveći teret ove pandemije. Apelujem na građane da ostanu u svojim kućama I izbegavaju direktne kontakte sa osobama van najuže porodice-poručio je Colić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker