Sport

Monografija povodom 70 godina košarke uskoro izlazi iz štampe. Priče iz istorije pirotske košarke, legendama ovog sporta..

Povodom 70 godina postojanja pirotske košarke uveliko se priprema velika monografija na kojoj radi poznati pirotski novinar i publicista Boban Mitić.

Kako je za PV kazao Mitić, u monografiji koja će imati preko 300 strana, obuhvaćeni su svi koji su učestvovali u stvaranju značajne istorije kluba i pirotske košarke, od samih začetaka, do današnjih dana.

naši u belom svetu - dopunjeno izdanje knjige autora bobana mitića

Među pričama iz istorije pirotske košarke treba izdvojiti priču o Dragiši Tričkovići Gilcu, Svetislavu Kariju Pešiću, Zoranu Bojkiću, rekorderu nad rekorderima sa 105 postignutih koševa na utakmici protiv Topličanina, Zoranu Lazareviću i mnogim drugima.

-Tokom rada na monografiji, obilazio sam arhive, biblioteke i muzeje i druge ustanove, a sve kako bi ona na najbolji mogući način reprezentovala istoriju košarke, o kojoj se decenijama unazad, ipak ponajviše govorilo, iako smo se svi radovali uspesima svih pirotskih sportista, i fudbalera i mnogih drugih, zbog čega, sa dobrim razlogom, Pirot jeste Grad sporta-kaže Mitić za Pirotske vesti.

Izdavač monografije je KK Pirot, a promocija je zakazana za 14. jun, kada će biti organizovana izložba trofeja Svetislava Pešića, izložba fotografija i mnogi drugih događaji koji su svedoci istorije pirotske košarke.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker