Sport

Mogu li Beli ove godine do najvećeg uspeha u istoriji kluba – plasmana u elitu?

Ove godine, već je izvesno da će četiri prvoplasirana kluba iz Prve lige preći u najviši rang takmičenja – Super ligu. S obzirom na dešavanja tokom epidemije, ali i finansijskih problema u kojima su zapali klubovi u svim rangovima takmičenja, mnogi klubovi dobiće mogućn0st da pređu u veći rang takmičenja. Ipak, kada je o pirotskim Belima reč, do istorijskog uspeha Radnički deli pet pobeda u nastavku prvenstva Prve lige.

U razgovoru za Pirotske vesti, odlični trener Radničkog Dejan Čelar, upitan da li postoji mogućnost da Beli naprave verovatno najveći uspeh u istoriji, zagonetno odgovara da je u fudbalu i sportu generalno sve moguće.

radnički pirot

-U životu je sve moguće, mi smo krenuli 4. maja sa mini-pripremama, sutra igramo treću pripremnu utakmicu između sebe. Odlučili smo da iz zdravstvenih razloga pripreme odradimo tako. Mislim da smo se dobro pripremili. Ja verujem da smo sposobni da ostvarimo pet pobeda. Imamo jedno kolo manje – odloženu utakmicu sa Zemunom i za toliko smo u prednosti u odnosu na konkurente. Po komentarima vidim da nas niko ne doživljava ozbiljno za jedan takav podvig, međutim, mi se spremamo i verujemo da možemo da pobedimo sve utakmice-kaže trener Čelar.

dejan čelar, trener Radničkog

Težak raspored do kraja prvenstva

-Sledeću utakmicu igramo sa Smederevom sledećeg vikenda, verovatno u subotu, još uvek nemamo precizan raspored, utakmica će biti u direktnom TV prenosu na Regionalnoj TV Pirot. Posle toga imamo zaostalo kolo sa Zemunom i odma se ide na Kabel. U toj prvoj nedelji ćemo videti koliko smo se dobro spremili i da li možemo da idemo na pet pobeda koje nas vode u najviši rang. Posle toga nam dolazi Dinama iz Vranja, mislim da će biti 14. juna i 20. je poslednje kolo sa Bačkom u Bačkoj Palanci, ekipom koja je takođe konkurent. Oni su se već projektovali u Super ligu-kaže Čelar.

navijači belih

Trener Čelar kaže da je zadovoljan pojačanjima iz zimskog prelaznog roka. Da podsetimo, Radnički su pojačala dva nova golmana, dva igrača iz Čukaričkog na pozajmici i Irfan Vusljanin iz Novog Pazara, kapiten Pazara.

-Prezadovoljan sam sa svim igračima koji su došli. Zbog situacije koja nas je snašla nisu imali prilike da se pokažu u pravom svetlu, ali ja verujem da će oni imati značajnu ulogu u ovih pet kola koja nas očekuju-kaže Čelar.

Svi će morati da prođu testiranje na koronu pre prvog kola

-Nekoliko dana pred prvo kolo svi koji će biti prisutni na terenu moraće da urade test na koronu. Postoji protokol koji predviđa tri grupe na utakmici, igrači i treneri na terenu, predstavnici medija odvojeno i desetak ljudi na spisku oba kluba. Navijači Radničkog će imati priliku da u direktnom prenosu na TV Pirot gledaju utakmicu-kaže Čelar.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker