Gradska hronika

Mlekarska škola uspostavlja saradnju sa školama iz Rumunije, Bugarske…

 

U osnovnoj školi “Jovan Šerbanović“ iz Ranovca 14. decembra potpisana je povelja o saradnji više škola iz Srbije, Rumunije i Bugarske. Povelja o saradnji je potpisana u cilju jačanja partnerskih odnosa, zarad realizacije novih ideja i modernizacije nastave. Sporazum su potpisali: Mlekarska škola sa domom učeniika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, OŠ „Jovan Šerbatović“ iz Ranovca, OŠ „Branko Ćopić“ iz Rakovice, Scoala Gimnaziala „Sorin Titel“ iz Rumunije i Profesionalna Gimnazija za turizam „Penčo Simov“ iz Bugarske. U ime Mlekarske škole povelju je potpisao direktor škole Nenad Đorđević.

Obraćajući se prisutnima, Nenad Đorđević je istakao: „Velika mi je čast da sam danas ovde sa vama i da u ime Mlekarske škole potpisujem povelju o saradnji između naših škola. Posebno mi je drago što povelju potpisuju predstavnici osnovnih i srednjih škola, a takođe nama bliskih suseda. Nadam se da ova povelja neće ostati samo slovo na papiru, već da će se u danima koji su pred nama krenuti u realizaciju zajedničkih učeničkih projekata koji će rezultirati poboljšavanjem kvaliteta nastave i razvijanje svesti kod učenika o multikulturalnosti, hrani kao obeležja kulture i tradicije raznih naroda i hrane kao simbola mira i jednakosti u svetu. Potpisivanje povelje je prvi korak u daljoj saradnji koja će, nadam se, kroz uzajamne posete, razmenu profesionalnih iskustava, ideja i primeni dobre prakse doprineti unapređenju obrazovnog procesa i kvaliteta nastave u našim školama. Nadam se i da će u godinama koje su pred nama broj potpisnika povelje biti sve veći, a da ćemo mi biti primer dobre saradnje svim drugim školama.“

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Hvala mojim Pirocancima na čelu sa direktorom Mlekarske skole Nenadom Đorđevićem što su bili gosti moje škole, Petrovca na Mlavi… Još jedan uspeh u spajanju Petrovca na Mlavi i Pirota. Nakon fudbala,sad i obrazovanja nadam se proširenju saradnje iz drugih oblasti.
    Pozdrav od Pirocanca u Petrovcu na Mlavi Vlade Đorđevića.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker