Mlekarska škola uspostavlja saradnju sa školama iz Rumunije, Bugarske…

 

U osnovnoj školi “Jovan Šerbanović“ iz Ranovca 14. decembra potpisana je povelja o saradnji više škola iz Srbije, Rumunije i Bugarske. Povelja o saradnji je potpisana u cilju jačanja partnerskih odnosa, zarad realizacije novih ideja i modernizacije nastave. Sporazum su potpisali: Mlekarska škola sa domom učeniika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, OŠ „Jovan Šerbatović“ iz Ranovca, OŠ „Branko Ćopić“ iz Rakovice, Scoala Gimnaziala „Sorin Titel“ iz Rumunije i Profesionalna Gimnazija za turizam „Penčo Simov“ iz Bugarske. U ime Mlekarske škole povelju je potpisao direktor škole Nenad Đorđević.

Obraćajući se prisutnima, Nenad Đorđević je istakao: „Velika mi je čast da sam danas ovde sa vama i da u ime Mlekarske škole potpisujem povelju o saradnji između naših škola. Posebno mi je drago što povelju potpisuju predstavnici osnovnih i srednjih škola, a takođe nama bliskih suseda. Nadam se da ova povelja neće ostati samo slovo na papiru, već da će se u danima koji su pred nama krenuti u realizaciju zajedničkih učeničkih projekata koji će rezultirati poboljšavanjem kvaliteta nastave i razvijanje svesti kod učenika o multikulturalnosti, hrani kao obeležja kulture i tradicije raznih naroda i hrane kao simbola mira i jednakosti u svetu. Potpisivanje povelje je prvi korak u daljoj saradnji koja će, nadam se, kroz uzajamne posete, razmenu profesionalnih iskustava, ideja i primeni dobre prakse doprineti unapređenju obrazovnog procesa i kvaliteta nastave u našim školama. Nadam se i da će u godinama koje su pred nama broj potpisnika povelje biti sve veći, a da ćemo mi biti primer dobre saradnje svim drugim školama.“

1 Komentar

  1. Djole

    15.12.2018. at 17:42

    Hvala mojim Pirocancima na čelu sa direktorom Mlekarske skole Nenadom Đorđevićem što su bili gosti moje škole, Petrovca na Mlavi… Još jedan uspeh u spajanju Petrovca na Mlavi i Pirota. Nakon fudbala,sad i obrazovanja nadam se proširenju saradnje iz drugih oblasti.
    Pozdrav od Pirocanca u Petrovcu na Mlavi Vlade Đorđevića.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar