ObrazovanjeOstale vesti

Mlekarska škola u međunarodnoj razmeni učenika

Mlekarska škola Pirot nastavlja saradnju  sa Profesionalnom gimnazijom za ugostiteljstvo i turizam „Penčo Simov“ iz Gabrova u Bugarskoj. Projekat razmene učenika na osnovu reciprociteta: četiri učenika svih obrazovnih profila, svih razreda, u pratnji jednog nastavnika, iz Bugarske škole boraviće u Pirotu od 24-28. aprila. Uzvratna poseta Mlekarske škole Profesionalnoj gimnaziji iz Gabrova biće realizovana u periodu od 2 – 6. maja. Četiri učenika Mlekarske škole obrazovnog profila veterinarski tehničar, pekar, mesar i prehrambeni tehničar biće gosti vršnjacima iz Gabrova.

Tokom svog boravka u Gabrovu učenici Mlekarske škole će pohađati časove praktične i blok nastave iz odgovarajućih predmeta i učestvovati u nastavi. Pored toga, planirano je niz aktivnosti kako u školi, tako i u domu učenika i niz vannastavnih edukativnih radionica, kulturoloških poseta i dr. Cilj ovog projekta je upoznavanje sa kulturom, načinom života i školskim sistemom, tradicijom, obogaćivanje jezičke kulture govora i usavršavanje jezika, uspostavljanje i unapređivanje međunarodne saradnje ove dve škole kao i druženje mladih i razmena pozitivnih misli i energije.

Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota ima dugogodišnju saradnju sa Profesionalnom gimnazijom za ugostiteljstvo i turizam „Penčo Simov“ iz Gabrova, Bugarska. Saradnja sa školom iz Gabrova datira još od 2018. godine kada smo i potpisali povelju o saradnji u cilju jačanja partnerskih odnosa zarad realizacije novih ideja i modernizacije nastave sa još tri škole iz Rumunije, Rakovice i Ranovca. Usled epidemije korona virusa ova saradnja nije mogla biti realizovana. Sa školom iz Gabrova je Mlekarska škola  iste godine uspešno realizovala projekat mobilnosti učenika „Socijalna integracija kroz jednak pristup stručnom obrazovanju i obuci “. Ovaj projekat finansirala je fondacija Tempus, a u okviru programa Erazmus+.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker