Gradska hronika

Mlekarska škola – stožer dualnog obrazovanja

U subotu, 13.4.2019. u Auli Novosadskog sajma, održana je promocija dualnih obrazovnih profila pod nazivom „Da znam šta radim“ u sklopu promocije plana upisa za školsku 2019/2020. godinu. Učesnici skupa bile su reprezentativne srednje škole u sistemu dualnog obrazovanja i kompanije koje podržavaju dualno obrazovanje. Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ je jedina škola iz Pirotskog okruga i jedna od 18 odabranih škola sa teritorije Republike Srbije koja je prisustvovala prezentaciji.

Ministarstvo prosvete Republike Srbije pozivanjem predstavnika Mlekarske škole potvrdilo je pozitivan stav prema školi, preteči i primeru dualnog obrazovanja, kao i dualnom obrazovanju – strateškom cilju Vlade za budućnost obrazovanja.
Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje, kazala je : „Za sada imamo, 4500 učenika i 600 kompanija uključenih u dualno obrazovanje. Vlada Srbije daje snažnu podršku ovakvom vidu školovanja, jer je to jedini način da mladi steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da se zaposle odmah po stečenom nivou obrazovanja“. Plan  Ministarstva prosvete je da u narednom periodu oko 1000 kompanija bude uključeno u model dualnog obrazovanja. Ovakav vid školovanja pružiće mladim ljudima bolju mogućnost za zapošljavanje u našim preduzećima. Ovo će mlade ljude sve više privući da ostanu u Srbiji, naglasila je pomoćnica ministra.
Direktor Djordjević sa pomoćnicom ministra
Promociji su prisustvovali i predstvnici Grada Novog Sada, predstavnici Privredne komore Republike Srbije i mnogi drugi uvaženi gosti.
„Ponosan sam što se ime Mlekarske  škole nalazi među odabranim školama iz Srbije. Mlekarska škola će se truditi da svojim radom opravda očekivanja Ministarstva i socijalnih partnera. Cilj nam je da naša škola postane lider, stožer dualnog obrazovanja na polju mlekarske industrije širom Srbije. U ovom trenutku imamo 12 mlekara sa svih strana naše zemlje sa kojima ostvarujemo poslovno-tehničku saradnju. U planu je i osmišljavanje novog obrazovnog prifila po ukusu naših socijalnih partnera koji će odgovoriti potrebama njihovih firmi, a po dualnom modelu obrazovanja“,  rekao je direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker