Lokalna samouprava

Mlekarska škola Pirot – jedinstvena obrazovna ustanova na Balkanu

Mlekarska škola Pirot, jedinstvena je obrazovna ustanova na Balkanu, rečeno je danas na skupu povodom obeležavanja jubileja – 74. godina od osnivanja škole, ali i potpisivanja protokola o saradnji između ove pirotske škole sa elitnom visokoškolskom obrazovnom ustanovom u ovom delu Evrope iz svoje branše – Poljoprivrednim fakultetom, Univerziteta u Beogradu. Zahvaljujući ovom protokolu o saradnji, pirotska Mlekarska škola postaće svojevrsna baza Poljoprivrednog fakulteta, kazali su ambiciozni direktor škole Nenad Đorđević i dekar Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Dušan Živković. U holu Doma kulture, povodom obeležavanja jubileja škole, organizovana je i tradicionalna manifestacija “Dani hleba i sira” u okviru koje su đaci Mlekarske škole, ali i đaci srodnih škola iz cele Srbije, pa i susedne Bugarske, prezentovali veštinu umetničkog oblikovanja testa, izradu slavskih kolača i drugih đakonija. 

Direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević kazao je novinarima da ovogodišnja manifestacija ima takmičarski, edukativni, ali i humanitarni karakter.

-Naši đaci takmičili su se u izradi slavskog kolača, prezentovana je i piramida zdrave ishrane za sve zainteresovane prolaznike na centralnom gradskog trgu, a manifestacija ima i humanitarni karakter jer će prihod biti uplaćen Crvenom krstu Pirot-kazao je direktor Đorđević i dodao da potpisivanje povelje o saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom iz Zemuna ima veliki značaj za budućnost pirotske škole jer je reč o elitnoj naučnoj instituciji iz ove oblasti, ne samo u zemlji, već i šire.

-Suština povelje o saradnji sastoji se u razmeni informacija, kadrova, stručnih znanja, izrade doktorskih disertacija. Mlekarska škola će se otvoriti svim fakultetima, naučnim instituacijama sa kojima smo zainteresovani za realizaciju zajedničkih projekata. Ovo je samo početak a naši planovi za budućnost su veoma ambiciozni-kazao je direktor Đorđević.

Docent Ljubiša Govorić kazao je da je saradnja Poljoprivrednog fakulteta sa Mlekarskom školom odlična.

-I kada je reč o struci, nauci, praksi, saradnja je odlična-poručio je docent Govorić.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Dušan Živković kazao je da odnos ove ustanove sa Mlekarskom školom predstavlja svojevrstan odnos majke i ćerke.

-Naša saradnja je bila vrlo bliska i prisna, ne samo zbog zajedničke struke već i zbog toga što većina profesora Mlekarske škole potiče sa našeg fakulteta-kazao je dekan Živković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker