Obrazovanje

Mlekarska škola obeležila danas 76 godina postojanja

U Mlekarskoj školi sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ iz Pirota danas je svečano. Škola obeležava punih 76 godina postojanja. 

Pre tačno 76 godina 1945. godine osnovana je kao niža poljoprivredna,  stočarsko – mlekarska škola. Od 1950. godine škola postoji i radi kao specijalizovana mlekarska, za obrazovanje kvalifikovanih kadrova za rad u neposrednoj proizvodnji i preradi mleka. Od tog dana nosi ime koje stoji i dan danas “Mlekarska škola”. Godinama je škola rasla i razvijala se u skladu sa potrebama prehrambene industrije, da bi danas bila ono što jeste, snažna, inspirativna, pokretačka snaga na ovom polju.
U sklopu obeležavanja Dana škole održava se tradicionalna manifestacija „Dani hleba i sira“.Zbog aktuelne epidemiološke situacije ovaj značajan dan za Mlekarsku školu se obeležava skromno, u samoj školi. Ove godine učenici Mlekarske škole su se potrudili da naprave što bolji slavski kolač i umetnički oblikovano testo. Najbolji radovi su izloženi u holu škole. Svi radovi su bili na zavidnom nivou, ali odlukom stručnog žirija nagrađeni su sledeći učenici:
U kategoriji najbolji slavski kolač:
1. Sabina Vert – II2
2. Isidora Dimić – IV1
3. Predrag Rangelov – IV1
U kategoriji umetnički oblikovano testo najbolja je bila učenica odeljenja I 1 Maša Ivanić.
Svim učenicima škole su podeljeni prigodni pokloni.
Direktor škole Nenad Đorđević se u kratkom obaveštenju obratio učenicima i zaposlenim: “Budite ponosni što ste deo našeg tima, što činite Mlekarsku školu. Uz želju da budemo još bolji, jači, kvalitetniji i da još dugo trajemo i ponosno nosimo u srcu našu školu, svim učenicima i zaposlenima čestitam Dan škole.”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker