Obrazovanje

Mlekarska škola na tradicionalnom Balkan Cheese Fest-u u Beogradu

Učenici i nastavnici Mlekarske škole sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ učestvovali su  na XVI po redu Balkan Cheese Fest koji se održava u Beogradu. Na ovom tradicionalnom festivalu učenici obrazovnog profila prerađivač mleka mogli su da se upoznaju sa postupkom proizvodnje autohtonih i autentičnih sireva Balkana, kao i da  degustiraju ove sireve. Đaci Mlekarske škole  su širokom auditorijumu predstavili svoja znanja i umeća u spravljanju poznatog pirotskog brenda.

Na licu mesta su učenici pirotske Mlekarske škole postupno prezentovali proizvodnju pirotskog kačkavalja od dela parenja, soljenja, mešenja parenog testa, do stavljanja u modle odnosno oblikovanja. Pritom su pobrali simpatije mnogobrojnih posetioca.

Novinu je ove godine predstavljao štand „EU za tebe“ koji je bio uređen u saradnji sa Mlekarskom školom. Festival je otvorio Manuel Munteanu, predstavnik delegacije EU u Srbiji. On je obišavši štand Mlekaraske škole, učenicima i nastavnicima podelio prigodne poklone.

Direktor Mlekarske škole, Nenad Đorđević, je u razgovoru sa predstavnikom delegacije EU Manuelom Munteanuom, posebno istakao značaj saradnje škole i  Evropske Unije kroz različite projekte i želju i nadanje da će ova saradnja u godinama koje su pred nama jačati i razvijati se na obostrano zadovoljstvo.

Na Sajmu su, ove godine, mnogobrojni posetioci imali priliku da probaju preko 200 vrsta autohtonih sireva iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Francuske …

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker