Obrazovanje

Mlekarska škola i “Nugatelina” potpisali ugovor o saradnji – đaci će moći da unaprede svoja znanja ali i da zarade

Direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević i vlasnica Poslastičarske radnje “Nugatelina”  Ivana Kostić potpisali su danas ugovor na osnovu koga će učenice ove škole biti angažovane i imati šansu da u isto vreme i uče i rade. Reč je o sistemu dualnog obrazovanja koga Mlekarska škola već dugo primenjuje sa firmama u Pirotu, ali i van Pirota, širom Srbije.

dualno obrazovanje pirot mlekarska skola

Kako je kazao direktor Đorđević, cilj ovog projekta koga je Mlekarska škola pokrenula pre dve godine je da deca, odmah po završetku školovanja, obezbede posao u svojoj struci.

-Potpisivanje stipendijskih ugovora biće sigurno velika motivacija za đake, za njihove buduće poduhvate. Nadam se da će kroz materijalnu sigurnost koju obezbeđuju socijalni partneri deca imati nagradu za svoj rad i trud, a sa druge strane, socijalni partner, u ovom slučaju “Nugatelina”, dobiće siguran kadar. Naši đaci od prve godine stiču osnovna praktična znanja iz oblasti mlekarstva, pekarstva, a nakon toga u saradnji sa socijalnim partnerima u Pirotu i širom Srbije obavljaju stručnu praksu gde nadograđuju stečena znanja-kazao je direktor Đorđević.

Ivana Kostić, vlasnika “Nugateline” kazala je da je prezadovoljna što će potpisati ugovor o stipendijama.

-Za samu decu to je podstrek da budu bolji đaci, ali im daje i mogućnost da posle završene škole imaju obezbeđen posao-kazala je Kostićeva.

pirot stipendije nugatelina mlekarska škola

Profesor praktične nastave Radosav Pejčić kazao je da mu je drago zbog saradnje između Mlekarske škole i “Nugateline”, posebno zbog činjenice da je vlasnika ove radnje, Ivana Kostić, svojevremeno bila učenica generacije upravo u Mlekarskoj školi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker