Gradska hronika

Mlekarska škola dobitnik plakete sa zlatnikom na 13. Međunarodnom Sajmu obrazovanja u Novom Sadu

Mlekarska škola – dobitnik plakete s zlatnikom na 13. međunarodnom Sajmu obrazovanja „Putokazi“U periodu od 8. do 10. marta organizuje se, u saradnji Ministarstva prosvete, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, Sajam obrazovanja „Putokazi“ u Novom Sadu, koji afirmiše obrazovne institucije srenjoškolskog i visokoškolskog nivoa u zemlji i inostranstvu na kome svi zainteresovani za nastavak školovanja i stručno usavršavanje mogu da dobiju informacije o uslovima upisa. Ovo prestižno priznanje primio je direktor Mlekarske škole Nenad Đorđević.
Na ovogodišnjem Sajmu obrazovanja učestvovala je Mlekarska škola sa domom učenika „Dr Obren Pejić“ u kategoriji vrednovanja obrazovno-vaspitnog rada srednjoškolskih ustanova i osvojila je nagradu, plaketu sa zlatnikom za kvalitet rada. U konkurenciji naših i škola iz inostranstva (Crna Gora, Hrvatska, škola srpske dijaspore u Nemačkoj…) žiri je dodelio nagradu Mlekarskoj školi što svedoči o kvalitetu nastave i velikoj praktičnoj primeni znanja u ovoj obrazovno-vaspitnoj instituciji. S obzirom na dugogodišnji način realizovanja praktične nastave, gde učenici direktno učestvuju u procesu proizvodnje, može se reći da je Mlekarska škola preteča i lider za razvoj dualnog obrazovanja obrazovnih profila prehrambene struke u Pirotu i šire. Nagradu je u ime škole primio direktor škole Nenad Đorđević koji ističe značaj i dragocenost plakete s zlatnikom koja je pokazatelj i kruna upornog, predanog i savesnog rada i doprinosa obrazovanju svih učenika i zaposlenih u Mlekarskoj školi. Škola je kao svoje jake strane uvek isticala ljudske i materijalne resurse, što je još jednom posvedočeno i ovom nagradom, koja predstavlja veliki uspeh škole i još jednom je Mlekarsku školu predstavila kao ambasadora Grada Pirota u zemlji i inostranstvu.
Značaj obrazovanja je u izgradnji društva znanja koje zahteva brojne izazove i protivurečnosti, pa je bez putokaza nemoguće naći pravi put. Treba povezivati nauku i privredu, a tu je Mlekarska škola u jako dobroj poziciji, jer raspolaže potpunim kapacitetima za izvođenje pratične nastave što svedoči o visokom nivou kompetencija svršenih učenika ove škole. Mlekarska škola se potpuno uklopila u cilj ovog Sajma, a to je promocija i afirmacija celoživotnog učenja, koje je u našoj zemlji integrisano u jedinstven sistem. Treba premostiti sve etape školovanja putokazima koji će učenicima i njihovim roditeljima ukazati na pravi smer.
Mlekarska škola s domom učenika je još jednom nagradom u nizu dokazala svoj kvalitet i na nju je posebno ponosna.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker