Sport

Mladi pirotski strateg na klupi reprezentacije Srbije

Mladi i veoma talentovani pirotski košarkaški strateg Mihajlo Mitić postao je član stručnog štaba kadetske reprezentacije Srbije u košarci pa će sa klupe kao pomoćni trener selektoru Nenadu Truniću voditi najtalentovanije srpske mlade košarkaše na predstojećem Evropskom prvenstvu za kadete koje se održava avgusta u Litvaniji. Mitić je postao prvi košarkaški trener KK Pirota koji je uključen u rad sa nacionalnom reprezentacijom.

Mihajlo Mitić

U razgovoru za Pirotske vesti Mitić je kazao da mu je pozivom da bude pomoćni trener kadetske reprezentacije Srbije ukazala velika čast, ali da je to pre svega veliko priznanje za pirotsku košarku.

-Od ove godine sam uključen u rad kadetske reprezentacije Srbije, do 16 godina. To je moje prvo angažovanje u nacionalnoj reprezentaciji. Ove godine nas očekuje Evropsko prvenstvo u Litvaniji, pripreme počinju 23. juna, okupljanje je zakazano u Beogradu gde ćemo raditi testiranje, zatim ćemo na Zlatiboru odraditi bazične pripreme, koje će trajati do 11. jula nakon čega se sa pripremama nastavlja u Vršcu. Na Zlatiboru ćemo da odigramo dve utakmice sa reprezentacijom Nemačke, a u Vršcu nas očekuje dvomeč sa Švajcarcima. U Beogradu nakon toga igramo dvomeč sa Dancima i posle toga nas čeka turnir u Francuskoj gde ćemo odigrali utakmice sa Francuzima, Italijanima i Dancima. Nakon toga dolazimo na kratko u Srbiju i odlazimo na Evropsko prvenstvo u Litvaniji koje se održava od 6. do 16. avgusta-kaže Mitić.

KK-Pirot-uoci-sez.-2014-15

Mihajlo kaže da ovaj poziv predstavlja dodatnu motivaciju, ali i veliko priznanje za pirotsku košarku pre svega.

-Ovo je pored Svetislava Pešića i Olivera Kostića još jedna mogućnost da se čuje za Pirot, pirotske trenere i generalno košarku u Pirotu, tako da je ovo jedan dobar marketing i dobra reklama za Pirot i KK Pirot. Pored ovoga, produžio sam i angažman sa KK Pirotom na još godinu dana tako da ćemo, nadam se, da nastavimo i sledeće godine sa uspesima i da ponovimo sezonu od prošle godine i pokušamo da napravimo nešto više od toga-kaže Mitić i dodaje da je za sada, kada je o igračkom kadru reč, jedino izvesno da Kosanović napušta KK Pirot jer prestaje aktivno da se bavi košarkom.

-Obavićemo ponovo razgovore sa svim igračima nakon toga su od 10. avgusta zakazane pripreme i okupljanje igrača pred novu sezonu koja počinje 6. oktobra. Cilj nam je da zadržimo okosnicu ekipe od prošle sezone, ima igrača sa kojima nismo zadovoljni-kaže Mitić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker