Obrazovanje

Mladi pirotski kulinari osvojili izuzetno drugo mesto na takmičenju u kuvarstvu u Leskovcu

Mladi pirotski kulinari iz Ekonomske škole, na takmičenju škola ugostiteljske struke u kuvarstvu, održanom u Leskovcu u Visokoj poslovnoj školi, osvojili su izuzetno drugo mesto u konkurenciji srednjoškolaca iz cele zemlje.

Na takmičenju je učestvovalo 11 ekipa. Učenici su se takmičili u spremanju jela po izboru, ali su pritom morali da ispune određene uslove u pogledu vrste namirnica koje se mogu koristiti, načina spremanja jela i vremena za koje treba napraviti jelo.  Osim ukusa samog jela, ocenjivao se i vizuelni izgled jela, kao i način njegovog aranžiranja. Ekonomsku školu Pirot predstavljali su učenici obrazovnog profila kulinarski tehničar koji su spremili svinjski file, i pritom pokazali veliko znanje i kreativnost u pripremi jela od ovog mesa, kaže direktor Ekonomske škole Marjan Ćirić.

“Uspeh naše ekipe na ovom takmičenju predstavlja veliku čast za našu školu. Prava je prilika videti učenike koji pokazuju tako visoko nivo znanja i umeća u oblasti kuvarstva. Mi smo izuzetno ponosni na našu ekipu i našu školu koja je pružila podršku i mogućnost našim učenicima da se takmiče. Želeli bismo da se zahvalimo organizatorima na odličnom takmičenju i da čestitamo svim učenicima koji su učestvovali na ovom takmičenju.” , rekao je profesor Milan Antić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker