Korona virusLjudi velikog srca

Mladi pirotski informatičar napravio i donirao 20 vizira za zaštitu zdravstvenih radnika

Mladi Piroćanac Stefan Simonović proizveo je na svom 3D štampaču 20 vizira i preko Gradskog štaba za vanredne situacije donira ih zdravstvenim radnicima u Pirotu. Stefan planira da nastavi da proizvodi vizire. 

Stefan kaže da je na ideju došao putem fejsbuka, tačnije na fejsbuk grupi Vizionari Srbije, gde su se pojavili detaljni nacrti i uputstva kako isprogramirati 3D štampač, koga on inače poseduje, za izradu vizira za zaštitu medicinskih radnika.

-Odmah sam krenuo sa proizvodnjom, inače proces izrade dosta traje, a uskoro će mi se priključiti još jedan drug koji će ubrzo kupiti 3D štampač i zajedno ćemo proizvoditi još veće količine. Od Grada, odnosno od Gradskog štaba za vanredne situacije dobićemo još materijala tako da nećemo imati problema sa nedostatkom materijala za rad-kaže Stefan.

To je značajna pomoć jer se viziri zbog velike potražnje teško nalaze na tržištu a veoma su korisni u zaštiti zdravstvenih radnika. Gradski štab za vanredne situacije obezbedio je još materijala pa će Stefan nastaviti sa proizvodnjom, poručio je pomoćnik gradonačelnik Bojan Ranđelović uz konstataciju da je ova oprema od ogromnog značaja lekarima koji su “na prvoj liniji fronta”, odnosno u direktnom kontaktu sa obolelima od korona virusa.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker