Sport

Mladi pirotski fudbaler na Partizanovoj školi fudbala

Desetogodišnji talentovani pirotski fudbaler Aleksa Ćirić, jedini je mladi fudbaler iz Pirota koji je učestvovao na tradicionalnoj 12. po redu Školi fudbala koju organizuje FK Partizan, a koja je održana na Zlatiboru.

sa legendom Partizana Mocom Vukoticem
Aleksa sa legendom srpskog fudbala i Partizana Mocom Vukotićem

Osim Alekse, iz ovog dela Srbije bila su samo još dvojica dečaka iz Niša, a Školu su pohađala ukupno 83 dečaka iz nekoliko zemalja.

aleksa

Mali Aleksa kaže da je ljubav prema fudbalu nasledio od oca Aleksandra, koji je trenirao fudbal u Radničkom, dok Aleksa već dve i po godine trenira u KMF Pirot, kod trenera Milana Tošića.

https://www.youtube.com/watch?v=IY-VCpVH1Sw

Aleksa je, kako kaže, već sada svestan da mora puno da radi da bi uspeo u sportu, a osim fudbala uspešno trenira i gimnastiku.

Talentovani dečaci godišta 2000–2007, napravili su svoje prave fudbalske korake uz budno oko eminentnih trenera Partizanove omladinske škole – Zvonka Popovića, Nebojše Neškovića, Bojana Zavišića, Nemanje Jovšića (trener golmana), kao i glavnog skauta kluba Dušana Trbojevića – čuvenog čika Trbe.

https://www.youtube.com/watch?v=DYPNP8mnIPI

Dečaci, čiji su uzori upravo momci ponikli u Partizanovoj omladinskoj školi, poput Andrije Živkovića, Ivana Šaponjića, Miladina Stevanovića i dr, sa ponosom su nosili crno-beli dres i opremu tehničkog sponzora Adidas tokom svakodnevnih treninga na Zlatiboru.

foto video FK Partizan

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker