Mali biznis

Mladi Piroćanac spojio ukuse Italije i pirotskog delikatesa – peglane kobasice

Umesto poput svojih brojnih kolega koji "trbuhom za kruhom" odlaze na rad u inostranstvo, Pavle je odlučio da ostane u Srbiji i rodnom gradu i pokrene sopstveni biznis

Naš mladi sugrađanin, Pavle Petrović, po zanimanju kuvar, odlučio se da, umesto poput ogromnog broja svojih kolega koji masovno odlaze na rad u inostranstvo, započne sopstveni biznis – otvori Pasta bar “TOP” u centru Pirota, kod Solitera.

Kako Pavle kaže za Pirotske vesti, ljubav prema pripremi hrane stekao je još od malena, zbog čega se odlučio da se školuje u Ekonomskoj školi, na smeru za kulinarskog tehničara, što je, kako kaže, bio pravi pogodak.

-Nekoliko godina radio sam sa roditeljima u porodičnoj firmi koja se bavi keteringom, ali sam ipak odlučio da se potpuno osamostalim i otvorim svoj Pasta bar. Školovanje u Ekonomskoj školi mi je zaista mnogo značilo, takođe i iskustvo koje sam stekao radeći u porodičnoj ketering firmi, ipak, biti sam svoj gazda nešto je što me je oduvek privlačilo i zato sam se i odlučio da otvorim prvi pasta bar u Pirotu, po uzoru na velike gradove, gde sam i video mnogo sličnih objekata. Radimo isključivo po principu “za poneti”, kvalitet je ono što nam je apsolutni prioritet i zbog toga imamo zaista mnogo mušterija koji nam se stalno vraćaju-kaže Petrović.

Ono po čemu se ovaj pasta bar razlikuje od sličnih u drugim gradovima, jeste činjenica da je Pavle napravio jedinstven spoj italijanske kuhinje – paste i pirotskog specijaliteta – pirotske peglane kobasice – “Boemske potkovice”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Top pasta bar (@top.pasta.bar)

-Paste pravimo od najkvalitetnijih “Barilla” testenina, a ono na šta smo najponosniji jeste “TOP pasta” koja predstavlja spoj paste i pirotske peglane kobasice. To je specijaltet naše kuhinje i nešto što oduševljava sve naše mušterije. Osim pirotske peglane kobasice, u planu nam je da na tržište “lansiramo” još proizvoda sa ovog područja poput paste sa pirotskim kačkavaljom, staroplaninskom jagnjetinom i drugim tradicionalnim specijalitetima-kaže Petrović za Pirotske vesti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Top pasta bar (@top.pasta.bar)

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker