Lokalna samouprava

Mladi lakše do posla uz pomoć Centra za vođenje karijere i stručno usavršavanje

​Mladima u Pirotu koji traže posao uskoro će na raspolaganju biti pomoć savremenog centra za vođenje karijere i stručno usavršavanje u kojem će moći besplatno da uče veštine koje poslodavci traže i tako povećaju svoje šanse da dođu do posla.  Posebna pažnja u radu centra biće posvećena razvoju poslovnih veština kod mladih iz osetljivih društvenih grupa.

 

Pogledajte prilog TV Pirot


Prezentacija projekta „Znanjem do posla“ u okviru kojeg će centar i biti pokrenut, kao i prezentacija planova za 2017. godinu održana je danas u Svečanoj sali gradske uprave Pirot.

Centar za vođenje karijere će pored obuke, nuditi mladima i usluge savetovanja pri odabiru i nastavku karijere, a biće otvoren uz podršku Vlade Švajcarske i projekta Švajcarske organizacije za saradnju i razvoj (SDC), a kroz partnerstvo sa  Udruženjem građana Osveženje i Zip centrom za mlade iz Pirota. 
Četvrodogodišnji projekat „Znanjem do posla“ za cilj ima podsticanje bržeg ekonomskog razvoja  opštine Pirot, zaustavljanje odlaska mladih i razvoj lokalnog tržišta rada kako bi se Pirot učinio privlačnijom destinacijom za investicije. 
Projekat „Znanjem do posla“ vredan je 6,3 miliona švajcarskih franaka (oko 720 miliona dinara) i realizuje se u okviru saradnje Vlada Švajcarske i Srbije za smanjenje nezaposlenosti kod mladih i to kroz dve paralelne aktivnosti – izgradnju sistema za stručno usavršavanje mladih, te aktiviranje partnerstva lokalne zajednice i privrede za aktivno rešavanje problema nezaposlenosti kod mladih.  
Centri slični pirotskom biće otvoreni za sve mlade koji traže posao ili mogućnosti za dalje stručno usavršavanje i u Kragujevacu, Knjaževcu, Novom Pazaru i Kruševcu. U razvoju ovih centara biće korišćena pozitivna iskustva sličnih organizacija iz Švajcarske.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker