Gradska hronika

Mladi iz Italije, Rumunije, Malte i Litvanije posetili JKP “Regionalna deponije Pirot”

U okviru Erazmus projekta  EU, Pirot su danas posetili mladi iz Italije, Rumunije, Malte i Litvanije. Šest organizacija iz ovih zemalja i Srbije  učestvuje u programu međunarodne razmene u oblasti ekologije, kulture i omladinskih politika. Gosti su danas obišli Regionalnu deponiju i sa domaćinima razgovarali o ekologiji, praksi i iskustvima iz svojih zemalja.

Mladi od 18 do 25 godina iz  Italije, Rumunije, malte i Litvanije borave danas u Pirotu u okviru Erazmus projekta  EU. Koordinator projekta  Mladen Cvetković kaže da je pripremni sastanak sa predstavnicima svh organizacija učesnica projekta  održan  juna meseca kada su dogovorene aktivnosti.

Kroz pet dana trajanja projekta  obuhvaćene su različite aktvnosti koje se odnose na ekologiju,  interkulturalnu  razmenu i  omladinske politike. „Ono što su gosti danas videli odnosi se na ekologiju, deponja koju su danas posetili je vrlo reprenzentativna i ponosimo se ovim što je napravljeno. Ujedno oni , kroz ovaj projekat, upoznaju kulturu naše zemlje i predstavljaju kulturu i tradiciju svojih  zemalja“ – kaže Cvetković.

Nenad Đorđević, izvršni direktor tehničkog sektora  JKP Regionalna deponija predstavio je  gostima funkcionisanje deponije i sa njima razgovarao o iskustvima iz njihovih zemalja kada je ekologija i očuvanje životne sredine u pitanju.  „ Imamo sanitarnu deponiju koja je po svim evropskim standardima, upravo smo gostima predstavili postrojenje za sekundarnu separaciju otpada, videli su na koji način se otpad iz primarne separacije dovozi , prolazi kroz postrojenje i  gde se vrši separacija odnosno  priprema proizvoda za reciklažnu ndustriju“ – rekao je Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker