Sport

Mladi fudbaleri iz Kine došli na usavršavanje u Radnički

Šestorica mladih i talentovanih fudbalera iz Kine boravi u Pirotu, gde rade sa omladinskim selekcijama Radničkog i njihovim trenerima. Glavni “krivac” za činjenicu da škola fudbala pirotskog Radničkog postaje interesantna i inostranim fudbalerima, čak iz daleke Kine, je fudbalski menadžer Darko Marić, koji je deo svoje karijere proveo u Kini, stekao veliko poverenje tamošnjih klubova zbog čega je i uplovio u menadžerske vode. Zbog ogromne konkurencije u kineskim klubovima, gde je ovaj sport u ogromnoj ekspanziji, veliki broj mladih i talentovanih igrača dolazi u Evropu. Najčešće odlaze u neki od velikih evropskih klubova, ipak, zahvaljujući menadžeru Mariću, ali i kvalitetu koji je očigledno prisutan u Pirotu, šestoro mladih kineskih talenata obrelo se u Pirotu.

Marić je, kako je Pirotskim vestima rečeno u Radničkom, kao bazu u kojoj bi mladi i veoma talentovani fudbaleri iz Kine mogli da nauče mnogo o fudbalu, odabrao upravo Pirot.

Mladi i talentovani trener Stefan Ćirić, koji radi sa mlađim selekcijama fudbalera Radničkog kazao je Pirotskim vestima da su fudbaleri iz Kine veoma vredni, uporni i istrajni, a iznad svega disciplinovani. Ipak, i pored velikog broja pozitivnih osobina, oni će u fudbalskoj školi Radničkog imati šta da nauče, a sigurno je da će i pirotski fudbaleri imati šta da nauče i od njih, pre svega kada je reč o disciplini.

-Ja sam zadužen za fizički deo, dok “fudbalski” radi iskusni trener Bratislav Bata Mitrović, inače trener omladinaca Radničkog-kazao je Ćirić.

 

fotografije Martin Nešić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker