Sport

Mlađe rukometašice Pirota opravdale ukazano poverenje

Prva rukometna liga “Istok” – grupa B – žene.

Pirot: SC Hala “Kej”

ŽRK Pirot – ŽRK Đerdap 32: 24 (18:16)

ŽRK Pirot: Sara Antić, Maša Načev, Mila Potić, Anastasija Kostić, Ivana Savić, Jelena Stojanović, Ivana Ćirić, Selena Tančić, Simona Tančić (K), Andrijana Jovanović, Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Drinić, Lana Petrović, Zorana Kostić, Andrijana Ranđelović.

Rukometašice Pirota nastavljaju svoju “pobedonosnu šetnju” u prvoligaškom takmičenju gupe B – “Istok”. Utakmica protiv Đerdapa bila je prilika da trener pirotskih rukometašica, Nina Tošić, izvede na parket drugu postavu, debitovalo je pet mladih rukometašica, i tako počne utakmicu protiv gošći iz Kladova.

Jednu od boljih partija pružila je i golman Piroćanki, Ana Tolić, koja je imala devet odbrana iz igre i jedan sedmerac i bila velika podrška mlađim rukometašicama.

“Kao što ste videli utakmicu je počela naša druga ekipa, koja u prošlom meču, u Beloj Palanci, nije dobila priliku. Devojke su malo slabije otvorile igru, pa su ulaskom iskusnijih rukometašica stvari popravljene. Ali kako je utakmice odmicala mlađe rukometašice su bile sve sigurnije i bolje. Pokazale su da znaju da igraju rukomet i da se na njih može računati. Debitovale su neke devojčice koje su tek nedavno priključene prvom timu. Reč je o učenicama sedmog i osmog razreda, i one iz utakmice u utakmicu polako stasavaju. Moram da kažem da sam prezadovoljna kako su one danas odigrale. Mogle smo da pobedimo i ubedljivije, ali sam i ovako veoma zadovoljna”- izjavila je Ana Tolić

Lana Petrović je jedna od debitantkinja, a u “vatrenom krštenju” uspela da postigne gol. Ona je učenica sedmog razreda OŠ “Sveti Sava”.

“Bilo je treme, pa pomalo i straha na početku. Mada, kasnije kako se igra odvijala bilo je bolje, a kada sam dala gol to je neverovatan osećaj koji teško mogu da opišem u ovom trenutku. Ovo me svakako podstiče da još više radim, više treniram i više se posvetim ovom sportu. Nisam mogla ni da zamislim da ću tako brzo biti u ekipi, na prvenstvenoj utakmici, sa mojim trenerima Ivanom Savić i Ivanom Ćirić koje su mi ulivale samopouzdanje”- kaže Lana Petrović.

Za trenera pirotskih rukometašica, Ninu Tošić, ovi je bila rutinska pobeda i možda malo jači trening sa dosta mladom ekipom Đerdapa.

“Nadam se da mi nisu zamerile starije igračice jer sam počela utakmicu sa najmlađom postavom. Trema je bila primetna, pa sam vratila staru postavu i napravile razliku kako bih ponovo u igru uvela mlađe rukometašice. Znate i sami da to tako mora biti, jer im je minutaža neophodna kad god se prilika ukaže. Mislim da su dobro izkoristile svoju minutažu. Nas ne interesuje gol razlika, nadam se da smo obezbedile prvo mesto. Očekuje nas malo teže gostovanje u Knjaževcu, ali mislim da će biti još prostora da mlađe rukometašice igraji i da vidimo šta smo uradile sa njima na treninzima. Jedna od njih se upisala u strelce, i nadam se da ćemo toga sve više da imamo. Ako ovako nastave da rade, budu ozbiljne, mislim da će neke od njih vrlo brzo imati mesto u prvom timu sa većom minutažom”- rekla je Tošićeva.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker