Sport

Mlade pirotske sudije sudile meč između Srbije i Češke – eksperimentalno uvedeno privremeno isključenje

U Staroj Pazovi, u Nacionalnoj kuci fudbala održava se UEFA razvojni turnir za reprezentacije do 16 godina. U grupi su Srbija,Ceska, Norveska, Slovenija. Na ovom turniru danas su utakmicu između Srbije i Češke sudile pirotske sudije Bojan Mitrović, Boško Božović i Stefan Ćirić, kao i Miloš Mitić iz Svrljiga. 

Na razvojnom turniru je dodat eksperimentalno novi način kažnjavanja nesportskih ponašanja igrača  – takozvano “privremeno isključenje”, što znači da ukoliko igrač načini odredjeni prekrsaj za nesportsko ponasanja bude privremeno iskljucen iz igre na osam minuta.

Poverenje FSS za sudjenje utakmice Srbija – Češka dobila je  trenutno najbolja sudijska trojka iz Pirota, Bojan Mitrović, Bosko Božović i Stefan Ćirić u čijem timu je bio i njihov kolega Miloš Mitic.

Utakmica je posle regularnih 40minuta (2×40′) zavrsena rezultatom 0:0. Nakon izvodjenja udaraca za dobijanje pobednika reprezentacija Srbije je pobedila rezultatom 3:1, zahvaljujuci sjajnom golmanu koji je odbranio dva penala.

Pirot posle dugo godina ponovo ima vrhunske mlade sudije zahvaljujući odličnom radu Opštinskog i Okružnog fudbalskog saveza i pomoći Grada Pirota koji poslednjih godina intenzivno rade na usavršavanju mladih talentovanih fudbalskih sudija i stvaranju uslova za njihovo napredovanje, o čemu svedoči i odluka FSS da suđenje u pomenutom meču poveri pirotskoj sudijskoj trojci.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker