Sport

Mlađe pionirke ŽKK Gimnazijalac ušle u viši rang

U Knjaževcu su u subotu održane kvalifikacije mlađih pionirki za popunu Kvalitetne lige. Naša ekipa je pružila odličnu i borbenu igru, pobedila u obe svoje utakmice i izborila nastup u Kvalitetnoj ligi za mlađe pionirke.

Mladje pionirke (2)

U prvoj utakmici savladana je ekipa Hajduk Veljko iz Negotina rezultatom 49:35 dok su u drugoj utakmici naše mlađe pionirke bile bolje od vršnjakinja iz Sokobanje i savladale ih sa 39:30. Odličnu partiju u obe utakmice pružile su Sofija Rančić sa ukupno 21 i Staša Bunčić sa 17 poena.
Tako su se pored juniorki i pionirki, koje su kao prvoplasirane u svojim grupama izborile direktaan plasman, i mlađe pionirke plasirale u Kvalitetnu ligu. Ovo je zajednički rezultat dobrog rada svih trenera u klubu u prethodnom periodu. Sa selekcijom mlađih pionirki je u prethodnom periodu pored trenera Milana Krstića i Marka Mančića radio i trener seniorske ekipe Vladica Ranđelov.

Ovo je veliki uspeh za klub, s’ obzirom da su sve tri selekcije mlađih kategorija plasirale u Kvalitetnu ligu koja startuje sredinom januara.

Tokom proteklog vikenda počeo je i Mini basket festival pod nazivom „Rastimo zajedno“. Na ovom festivalu učestvuju sve devojčice iz škole košarke našeg kluba, rođene 2005. godine i mlađe. Ovaj festival košarke, uz učešće preko 80 devojčica, održava se vikendom u sportskloj sali Tehničke škole u vremenu od 10 do 14 časova. Ovog vikenda odigrano je ukupno 12 utakmica, a naše male košarkašice su na ovom turniru odigrale svoje prve zvanične utakmice. Nastavak festivala je narednog vikenda.
Devojčice iz škole košarke svoje prve košarkaške korake uče od trenera Dragane Nikolić, Natalije Pejčić i Jovane Barunović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker