Sport

Mlade nade pirotskog rukometa na susretima “7 regiona”. Ivana Savić bila pomoćnik selektora reprezentacije sedam regiona

Mlade nade pirotskog rukometa, sa kojima rade mladi i odlični treneri ŽRK Pirot Ivana Savić i Ivana Ćirić, učestvovale su proteklog vikenda na turniru “7 regiona” u Jagodini, gde su bile na spisku 100 najtalentovanijih devojčica – malih rukometašica sedam regiona Srbije. Posebno priznanje je pripalo Ivani Savić, rukometašici koja je ostavila neizbrisiv trag u pirotskom ženskom rukometu, i još uvek brani boje ŽRK Pirota, a ujedno je od relativno skoro i trener mladim nadama ženskog rukometa. Savićeva je naime bila pomoćni trener reprezentacije sedam regiona, među kojima su Niški, Pirotski, Toplički okrug i drugih delovi Srbije.

Na turniru i spisku reprezentacije našle su se mlade i veoma talentovane rukometašice Svetlana Filipović,  Aleksandra Petrović, Maša Načev, Lana Petrović i Sara Antić, ( 2006 i 2007 godište).

Kako je Savićeva kazala Pirotskim vestima, ovo takmičenje i učešće na turniru i plasman na širi spisak reprezentacije sedam regiona je veliko priznanje i za nju lično, ali pre svega za mlade rukometašice koje vredno treniraju.

-Ovo je ogroman podstrek za njih da rade još bolje, da treniraju još upornije, ali i za sve njihove drugarice sa kojima treniraju. Turniri nam mnogo znače pa ćemo nastojati da naše mlade nade uvedemo u takmičenje čime ćemo im dati vetar u leđa i početi da radimo na stvaranju nove generacije sjajnih pirotskih rukometašica-kazala je Savićeva za Pirotske vesti.

Po njenim rečima, već 21. juna dve ekipe, starije i mlađe, putovanje na takmičenje u Vranje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker