Kultura

Mlade i talentovane Piroćanke briljirale na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” – osvojile četvrto mesto

Mlade i veoma talentovane naše sugrađanke Natalija, Lana i Jelisaveta briljirale su izvođenjem pesme “Kele” na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”, koje je emitovano danas na Prvoj TV. Natalija Lana i Jelisaveta osvojile su, zahvaljujući ogromnoj podršci publike iz Pirota ali i cele Srbije, ali i zahvaljujući glasovima žirija – fenomenalno četvrto mesto.

Svaki grad učesnik, shodno propozicijama takmičenja, imao je svog predstavnika u žiriju. Predstavnica Pirota bila je direktorka Muzičke škole “Dr. Dragutin Gostuški” Marija Mijalković. Ona je za Pirotske vesti kazala da je atmosfera u studiju bila izuzetna, a zbog aktuelne epidemiološke situacije takmičarke nisu nastupale uživo u stidiju, već su emitovani spotovi koji su ranije snimljeni za svakog od učesnika.

pirotske predstavnice na takmicenju


– Zaista su nastupala talentovana deca i svaki grad je imao neku svoju prednost. Nekom je pesma bila lakša za izvođenje, negde je takmičar bio stariji i zrelijeg glasa. Pesma koju izvodi naša Natalija je lepa, ali teška, jer se peva na jermenskom jeziku. Natalija je odlično otpevala, a devojke balerine su joj pružile divnu plesnu podršku. Sve je bilo lepo ukomponovano i po utiscima ekipe iz Pirota a i po utiscima ostalih članova žirija, naš spot je bio najlepši. Najlepši u umetničkom smislu i najzapaženiji po energiji kojom devojčice zrače. Pokupile su simpatije žirija i uz veliku podršku Piroćanaca osvojile četvrto mesto-kaže Mijalkovićeva i dodaje da se situacija na rang listi menjala iz minuta u minut.

– Kao član žirija trudila sam se da maksimalno doprinesem uspehu svog grada. Bilo je napeto do saopštenja pobednika. Rezultat koji su postigle je veliki uspeh za njih i za Pirot. Celokupno takmičenje je novo iskustvo i prelep doživljaj za sve. Sve je organizovano uz značajnu podršku Grada Pirota što mnogo znači za ovakav vid takmičenja. Iskreno se nadam da će Pirot i narednih godina učestvovati i da će nam ovo iskustvo značiti u pripremi narednih nastupa-zaključuje Mijalkovićeva.

Ovo takmičenje, tačnije nastup naših takmičarki, podržao je i Grad Pirot.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

REZULTATI GLASANJA! #srbijauritmuevrope #prvasrpskatelevizija

Објава коју дели Ritam Evrope (@ritamevrope) дана

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker