Gradska hronika

Uspešan dvadeseti jubilarni Salon knjige

Dvadeseti Salon knjige i grafike u Pirotu  završava se  danas. Organizatori su zadovoljni  ovogodišnjom manifestacijom, nagrade su uručene juče, a utisci   o ovom i minulim salonima se polako sumiraju.

-Bilo je potrebno dosta energije i truda svih ovih dvadeset godina.  I ove godine smo se potrudili da dovedemo  mnoge izdavače, među kojima ima i onih koji su po prvi put na našim štandovima. Mislim da smo i ove godine zaslužili prelaznu ocenu, što znači da ćemo se na ovom mesti videti i naredne godine-kaže Miško Ćirić, direktor Doma kulture koji je sa Narodnom bibliotekom i lokalnom vlašću suorganizator.

Aleksandar Šarović, koji je u sajamska dešavanja uključen od početka,  zahvaljuje se inicijatorima salona: IJP “Sloboda” i tadašnjem uredniku, pokojnom Radivoju T. Nikoliću, kao i Draganu Jankoviću Roti, fotoreporteru tog nedeljnika, koji su pre dve decenije  imali sluha i ideju da pokrenu čitavu priču.

Zadovoljstvo je juče izrazio i gradonačelnik Vladan Vasić kojim je konstatovao da je salon praznik za grad i da je regrutovao mnoge mlade čitaoce. Stoga će  ovo kulturno dešavanje uvek imato podršku grada.

Tokom salona na kome se pojavilo tridesetak izdavača, organizovana je tradicionalna nagradna igra za posetioce, a prvog dana, 14. februara dame su imale slobodan ulaz. Dom kuture je  uz sve ostalo juče objavio i zbornik najboljih kratkih priča, koje su ušle u užu konkurenciju za najbolju kratku priču 2019.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker