Gradska hronika

Mišelin investira još 85 miliona evra u Pirotu

Premijer Aleksandar Vučić danas na otvaranju dve deonice Koridora 10 kod Bele Palanke izjavio je da je Pirot dobio ogromnu podršku Vlade Srbije, pre svega prilikom otvaranje nove fabrike francuskog “Mišlena”. Vučić je najavio i da je Vlada Srbije spremna, da, ukoliko bude prilike, ponovo ponogne Pirotu. Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić kazao je da francuska kompanija namerava da u narednih pet godina u Pirotu investira još 85 miliona evra.

-Pirot je dobio ogromnu podršku Vlade Srbije. U Mišlenovu fabriku Vlada Srbije je uložila jezivo veliki novac za nas. Naravno da mislimo da je to dobro i nešto što je važno jer ne samo što je zaposlilo Piroćance, već predstavlja jednu od najboljih izvoznih fabrika u Srbiju, jednu od prvih sedam ili osam kompanija u Srbiji. Ali, ako bude bilo prilike, rado ćemo ponovo da pomognemo koliko god to bude moguće-kazao je premijer Vučić.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić istakao je važnost današnjeg događaja.

-Svaki kilometar puta i razvoj infrastrukture znači mnogo za naše krajeve. Pre svega zbog razvoja saobaćaja, potencijalnih investitora, a naravno ovde će biti benzinskih pumpi, ugostiteljskih objekata, naplatnih rampi, a takođe, mnogi podizvođači radova su iz pirotskog kraja-kazao je Vasić i dodao da je podrška Vlade Srbije bila jedan od ključnih razvoja što je Mišelin nastavio razvoj u Pirotu.

-Oni sada imaju skoro 3.000 radnika, treći su izvoznik trenutno u Srbiji. Uveren sam da će nastaviti da se razvijaju u Pirotu jer u narednih pet godina planiraju ulaganja još od 85 miliona evra u razvoj, što je velika stvar-kazao je Vasić.

big tigar

tekst, foto, video Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker