Pirotsko kulturno leto

Mirjana Bobić Mojsilović u Pirotu: Samo knjige nam mogu pružiti osećanje da nismo bezvredni

Večeras je u prepunoj tvrđavi Momčilov grad održano veoma posećeno književno veče na kome je o svojoj književnosti Piroćancima govorila jedna od najpoznatijih domaćih spisateljica Mirjana Bobić Mojsilović.

Ona je pre promocije novinarima kazala da upravo čitanje knjige može da svakom čoveku pruži svojevrsno utočište od pogubnog uticaja medija, televizije, društvenih mreža.

-Ako dozvolite da vam televizija, mediji uopšte i društvene mreže uzmu dušu, ako dozvolite da vas samo pumpaju lošim vestima i lošim stvarima, vaš život neće biti dobar. Zato kažem, knjige, samo knjige i pre svega knjige pružaju osećanje da nismo bezvredni.  Ako ne izgledamo kao Kim Kardašijan, nemamo milijarde dolara i nemamo jahtu da se slikamo i ne jedemo jastoge i školjke, poruka koju dobijamo direktno ili indirektno je – ti si nula. Čovek koji čita knjigu nikada nije sam i druga stvar, čovek koji čita knjigu dobija najvažniju poruku koja glasi – zato što čitaš knjigu ti nikada ne možeš biti niko – ti si uvek neko-kazala je Mirjana Bobić Mojsilović.

Ona je najavila da priprema i zbirku poezije.

-Pripremam dopunjeno i prošireno izdanje zbirke “Obećao si mi”. A biće i mojih crteža unutra”, kazala je Mojsilovićeva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker